SUMBANGAN PULIH SEMULA MASJID DAN SURAU

RM13,116 / 13.12 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM100,000

382 penyumbang

186 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen

Institusi masjid dan surau antara yang terkesan akibat banjir. Al-Quran, PA Sistem, karpet, syiling, alat elektrik semuanya musnah. Ayuh kita bantu membina semula semuanya ini. Teruskan berinfaq.

Sedia maklum negara kita dilanda banjir luar jangkaan sehingga melibatkan kawasan yang tidak pernah banjir. Bukan sahaja rumah, malah masjid dan surau turut terkesan.


Sejadah, telekung, Al Quran, bahan bacaan, kelengkapan eletrik, sistem pembesar suara, karpet, siling dan banyak lagi kelengkapan masjid juga surau perlu diperbaiki atau diganti.


Pertubuhan Amal Santuni Kasih (PASAK) terpanggil untuk mencari dana bagi menghidupkan semula suasana masjid & surau yang selesa. Segerakan selenggara masjid dan surau supaya lebih ramai dapat manfaatkannya.


"Rasulullah SAW pernah bersabda: “Sedekah itu dapat menghapus dosa sebagaimana air itu memadamkan api." (HR. At-Tirmidzi)"


“Rasulullah Muhammad bersabda: “Apabila anak cucu Adam itu mati, maka terputuslah semua amalnya kecuali tiga perkara: Shodaqoh jariyah, anak sholeh yang memohon ampunan untuknya (ibu dan bapaknya) dan ilmu yang bermanfaat setelahnya." (H.R. Abu Hurairah).


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

ROMY AZHAR BIN ABDUL RAHIM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 23, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jan 23, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 23, 2022