Waqaf / Infaq Membeli Bangunan Tahfiz

Sejarah penubuhan Maahad Tahfiz ini bermula pada tahun 2017 apabila tercetus kesedaran untuk menubuhkan sebuah tahfiz yang ditadbir dan diuruskan secara lebih professional dan tersusun dalam semua aspektermasuk pentadbiran, kewangan dan pembelajaran. Alhamdulilah dengan izinNya, Maahad Tahfiz Bandar Hillpark telah berjaya ditubuhkan hasil gabungan tenaga kerja dan kepakaran dalam kalangan professional daripada bekas kakitangan perbankan dan para ustaz.

Maahad Tahfiz ini terletak di sebuah kawasan perumahan yang sangat kondusif di Puncak Alam dan mula beroperasi sejak 22/08/2017. Pada masa kini, pihak maahad tahfiz menyewa 3 unit rumah teres 2 tingkat bagi tujuan penginapan dan kelas pengajian. Maahad Tahfiz Bandar Hillpark menawarkan pengajian tahfiz sepenuh masa yang terdiri daripada pelajar lelaki dan perempuan. Mod pengajian separa masa juga ditawarkan bagi pengajian Iqra' dan al-Quran bagi semua peringkat umur. Tenaga pengajar terdiri daripada pengajar yang mempunyai kelulusan dan kepakaran dalam bidang tahfiz dan al-Quran.

Maahad Tahfiz Bandar Hillpark merupakan maahad tahfiz yang didaftarkan di bawah JAIS dan telah dilantik oleh Pemegang Amanah Lembaga Zakat Selangor (MAIS) sebagai penolong amil kutipan zakat. Maahad Tahfiz Bandar Hillpark merancang dan bertujuan untuk membeli bangunan yang disewa sekarang bagi kegunaan menyediakan peluang pendidikan Tahfiz untuk anak-anak dari semua golongan termasuk anak yatim, fakir, miskin dan untuk perbelanjaan harian operasi (Fi Sabilillah).Oleh itu, kami memohon jasa baik Tuan / Puan, yang dermawan untuk memberikan sumbangan ikhlas bagi merealisasikan impian para pelajar kami untuk mendapatkan bangunan baru serta menyediakan kemudahan yang kondusif.


Waqaf / Infaq Membeli Bangunan Tahfiz

oleh Maahad Tahfiz Bandar Hillpark
Dimulakan pada Oct 19, 2020 | Maahad Tahfiz Bandar Hillpark Puncak Alam
Alhamdulillah RM8,090 / 0.81% Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM1,000,000 .
 • 166 Sumbangan
 • Tiada Tarikh Akhir
 • 1 Suka
RM
Sila masukkan Nama Penyumbang
Sila masukkan No. Telefon yang sah
Resit sumbangan akan dihantar melalui e-mel yang sah
Tuliskan mesej ringkas untuk penerima sumbangan
*Identiti Hamba Allah akan dipaparkan sekiranya anda memilih pilihan ini.

  Sumbangan.com

  Untuk Integriti.
  Henti Eksploitasi & Manipulasi.
  Platform yang menghubungkan penyumbang dengan pihak yang memerlukan sumbangan.

  Hubungi Kami

  Gerbang Sumbangan Sdn Bhd
  Unit 11-2, Block 1C, Wangsa Maju,
  Jalan Wangsa Delima 12, Seksyen 5,
  53300 Wangsa Maju, Kuala Lumpur

  +6019-4475555

  Emel: [email protected]