Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Nov 25, 2020

BANTUAN KILAT PEMBIAYAAN KOS OPERASI FISTULA

RM5,025 / 100.50 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

59 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

KEGAGALAN BUAH PINGGANG merupakan sakit kebiasaan yang kita akan dengar dan kebiasaanya kita hanya akan tanya sama ada pesakit menjalani rawatan dialisis darah ataupun air.Puan Nurul Huda merupakan se...
KEGAGALAN BUAH PINGGANG merupakan sakit kebiasaan yang kita akan dengar dan kebiasaanya kita hanya akan tanya sama ada pesakit menjalani rawatan dialisis darah ataupun air.
Puan Nurul Huda merupakan seorang pesakit kegagalan buah pinggang selama 10 tahun dankini masih menjalani rawatan seperti biasa.

Apa yang ingin kami sampaikan?
Kami dimaklumkan oleh Puan Huda bahawa tapak Fistula yang selama 10 tahun digunakan telah pecah. Puan Huda telah membuat temujanji baharu dengan pihak HKL dan semasa tarikh temujanji itu sampai Puan Huda telah terlepas dan sedang mengandung anak pertama di samping mengalami komplikasi kesihatan yang teruk.

Oleh kerana HKL kini merupakan hub untuk pesakit covid-19 segala temujanji baharu akan mengambil masa selama 6 bulan - 1 tahun.

Untuk menunggu tarikh seterusnya, kini Puan Huda membuat rawatan dengan tiub IJC (sementara) yang mempunyai tarikh luput dan tarikh akhirnya berbaki 2-3 bulan.

Untuk pengetahuan umum, Puan Huda baru sahaja melahirkan anak pertama yang kini baru sahaja keluar dari hospital kerana anak Puan Huda mengalami komplikasi semasa kelahiran dan berat anak Puan Huda hanya mencecah 1.8kg.

Di sini kami merayu, agar pihak Tuan/Puan dapat bersama membantu menyalurkan sumbangan untuk membantu Puan Huda membuat tapak fistula baharu yang mengambil kos sebanyak RM5000.

Bantuan dari pihak Tuan/Puan akan dapat memberikan sinar baharu serta kita akan dapat membantu Puan Huda dalam usaha menyambung nyawa untuk diri dan anaknya.

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Tiada doa

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM200.00

Nov 30, 2020

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 30, 2020

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM500.00

Nov 30, 2020

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM1,500.00

Nov 30, 2020

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Nov 30, 2020

Kempen Sumbangan Tamat