MUSOLLA JABAL NUR

Dimulakan pada Aug 08, 2022

FASA 2 PERMULAAN PEMBINAAN SURAU JABAL NUR

RM2,880 / 1.44 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM200,000

150 Penyumbang

27 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Kempen ini dibuat untuk fasa kedua bagi menampung kos yang sedia ada untuk Yuran Perkhidmatan Perunding serta kebenaran merancang pelan pembangunan surau.


Assalamualaikum para dermawan kami harap dengan bantuan tuan dan puan kami dapat menjalankan fasa ini. Kami mahu merealisasikan fasa permulaan untuk mengupah pereka pelan dan mendapatkan laporan cadangan pemajuan. Kali ini kami memerlukan dana untuk membersihkan tanah untuk pembinaan surau ini. Seterusnya proses pembinaan akan dimulakan di tanah tersebut dengan menentukan arah kiblat terlebih dahulu seterusnya membina surau di tempat tersebut.Tujuan pembangunan surau ini perlu dicepatkan agar tanah yang telah digazetkan sebagai surau tidak diganggu oleh pihak lain untuk kali ke 2.Kami juga telah mendapatkan tandatangan dan ulasan daripada pihak masjid untuk pendaftaran pembinaan surau. Kami mahu mengupah pereka pelan untuk mendapatkan pelan berikut:


- Pelan Bangunan/Perspektif/3D

- Pelan Aras

- Pelan Susuratur

- Mendapatkan Laporan Cadangan PemajuanRasulullah Sallallahu Alaihi Wassallam bersabda mengenai keutamaan dan kelebihan membina masjid:
عن جابر بن عبدالله، أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: من بنى مسجدا لله، كمفحص قطاة، أو أصغر، بنى الله له بيتا فى الجنة. {رواه الإمام ابن ماجه}
Daripada Jabir bin Abdullah, sesungguhnya Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassallam bersabda siapa yang membina masjid kerana Allah sekalipun hanya seperti sarang burung atau lebih kecil maka Allah akan membina untuknya rumah di dalam syurga.

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 30, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 17, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 17, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Sep 16, 2022

RAZNI

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 10, 2022