PERTUBUHAN MIHRAB

Dimulakan pada Aug 16, 2022

BANTUAN SEGERA PEMBELIAN BARANGAN MAKMAL KOMPUTER

RM910 / 1.42 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM63,999

41 Penyumbang

316 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Bagi memastikan Pendidikan anak tahfiz tidak ketinggalan zaman, PERTUBUHAN MIHRAB berusaha membantu Maahad Tahfiz mengumpulkan dana bagi menyediakan prasarana makmal komputer yang lengkap.


Realiti sistem pendidikan masa kini telah berubah. Teknologi telah menjadi pemacu utama pergerakan arus pendidikan dunia. Anak-anak tahfiz turut terkesan dengan impak ledakan teknologi yang kini pesat berkembang. 


Mereka seperti pelajar-pelajar yang lain juga, mempunyai rasa ingin tahu yang sangat kuat terhadap semua akses pendidikan yang mereka lalui di depan mata sama ada secara nyata mahupun maya. Maka, dengan adanya prasarana gadget dan teknologi seperti komputer dan internet, InsyaAllah ia dapat membantu meningkatkan kreativiti serta mendorong semangat untuk terus belajar dalam diri anak-anak tahfiz.Barangan makmal yang akan disalurkan kepada yang disasarkan


Oleh itu, bagi memastikan Pendidikan anak-anak tahfiz tidak ketinggalan zaman, PERTUBUHAN MIHRAB berusaha membantu Maahad Tahfiz di sekitar Lembah Klang mengumpulkan dana bagi menyediakan prasarana makmal komputer yang lengkap untuk kegunaan anak-anak tahfiz.Bagi fasa yang pertama ini, Pertubuhan Mihrab menyasarkan kutipan sebanyak RM 62,999 sahaja. InsyaAllah segala sumbangan Tuan Puan akan digunakan ke jalan Allah yang diredhai. Semoga kita semua diberikan ganjaran pahala yang besar dan sentiasa dirahmati atas usaha ini. Amin.


Agihan Bantuan

1. Maahad Tahfiz Sains Fatimah Az Zahrah - Sri GombakAllah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)


Jom #BuatBaik!

#KalauBukanKitaSiapaLagi?

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 30, 2022

NUR & KELUARGA

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 02, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Aug 23, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 22, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Aug 22, 2022