Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Apr 04, 2022

INFAQ IFTAR UNTUK ANAK YATIM, ASNAF, DAN PELAJAR TAHFIZ

RM16,345 / 32.69 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM50,000

585 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Bantuan Iftar Untuk Anak Yatim, Asnaf, dan Pelajar Tahfiz.

Berganda-ganda ganjaran pahala yang dijanjikan oleh Allah SWT untuk mereka yang membuat kebaikan di bulan Ramadhan. Salah satu pintu yang dibuka oleh Allah SWT bagi meraih keuntungan besar dari bulan Ramadhan adalah melalui sedekah. Marilah kita mencontohi amalan Rasulullah SAW yang sangat dermawan lebih lagi pada bulan Ramadhan. Alhamdulillah, Ramadhan telah kembali lagi dan kita sekali lagi diberikan rezeki untuk berada dalam bulan yang paling mulia ini. Inilah masanya untuk meraih sebanyak-banyaknya pahala sepanjang Ramadan dan antara pintu untuk meraih pahala adalah dengan bersedekah.


"Puasa di bulan Syaban untuk memuliakan Ramadan". Baginda ditanya lagi, lalu sedekah apa yang paling utama? Baginda menjawab; "Sedekah di bulan Ramadan."

Riwayat Tirmizi.Bersempena dengan Ramadan kali ini, PPIM akan melancarkan kempen Infaq Ramadan untuk golongan yang kurang berkemampuan di seluruh Malaysia, insha Allah.


Sasaran kami untuk kempen Infaq Ramadan ini adalah kepada golongan anak yatim, pelajar tahfiz, dan golongan B40 supaya mereka turut sama merasai nikmat berbuka puasa sepanjang Ramadan ini.Amatlah 𝐑𝐔𝐆𝐈 individu yang yang dianugerah Allah SWT dengan harta dan wang tetapi mereka terlalu leka dengan harta yang ada sehingga lupa membelanjakan harta mereka untuk bekalan di akhirat nanti.Kami berharap lebih ramai golongan yang memerlukan dapat dibantu sepanjang Ramadan kali ini dan moga amalan berpuasa mereka akan jadi lebih bermakna berkat hasil sumbangan anda. Insha Allah.“Siapa memberi makan orang yang berpuasa, maka baginya pahala seperti orang yang berpuasa tersebut, tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa itu sedikit pun juga.”

(Sunan al-Tirmizi, no.807)


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Apr 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 29, 2022

Kempen Sumbangan Tamat