YAYASAN MU'MIN MALAYSIA

Dimulakan pada Mar 01, 2021

KONGSI REZEKI RAMADHAN DAN SYAWAL

RM6,695 / 11.16 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM60,000

189 penyumbang

47 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen

Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Hanya Allah sahaja yang maha mengetahui kebimbangan, kesusahan dan kesedihan seorang bapa dan seorang ibu. Kebimbangan kerana tiada pendapatan, tiada simpanan, tiada makanan dirumah dan ditambah pula dengan perintah kawalan pergerakan (PKP) akibat Pandemik Covid 19 yang mengekang pergerakkan.

Anak-anak tidak mengerti apa itu kesusahan. Mereka asyik bermain dan bergembira. Mereka makan apa sahaja yang dibawa pulang oleh si bapa. Tetapi kesedihan si bapa tidak dapat digambarkan apabila tidak dapat memenuhi keperluan anak dan isteri.
Bulan yang hendak dirai akan tiba tidak lama lagi, Ramadhan dan Syawal. Maka, bertambah kusutlah fikiran si bapa dan si ibu. Bagaimanalah mereka hendak menyediakan keperluan makan dan minum di bulan Ramadhan dan persediaan menyambut kemeriahan bulan Syawal.

Oleh itu, kami di Yayasan Mu’min Malaysia sedang berusaha mengumpul dana melalui kempen ‘Jom Kongsi Rezeki Bulan Ramadhan & Syawal 1442. Sumbangan dalam bentuk makanan asas dan barangan keperluan bulanan wanita ini akan disalurkan kepada kumpulan sasar yang memerlukan sebelum bulan Ramadhan & Syawal.

Semoga dengan sumbangan dari Umat Islam seluruh Malaysia ini akan memberi ketenangan dan peluang kepada mereka untuk beribadah dibulan yang penuh berkah ini.
Jom rebut peluang terbaik ini. Bukan jumlah yang dikira, tetapi kesudian anda untuk menyumbang itu dipandang tinggi di sisi Allah.

Sedikit Dari Anda, Tetapi Sangat Bermakna Untuk Kami’

Pengerusi

Yayasan Mu’min Malaysia

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Kongsikan:

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Apr 13, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM20

Apr 13, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Apr 13, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25

Apr 13, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Apr 13, 2021