MUTIARA TAQWA

Dimulakan pada Sep 14, 2021

SEDEKAH MAKANAN KUCING JALANAN TERBIAR

RM1,055 / 19.18 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM5,500

58 penyumbang

101 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen


Di samping kempen kibar bendera putih, jangan lupa juga untuk memberi bantuan makanan haiwan. Bantuan ini bertujuan untuk membantu pemilik yang terkesan dan kucing jalanan yang tiada tempat perlindingan akibat pandemik Covid-19 untuk mendapatkan bekalan makanan dan rawatan.
Berlakunya peningkatan kes pembuangan kucing dan anjing peliharaan ke jalanan dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), jadi kempen ini terpaksa diambil bagi membendung masalah pembuangan haiwan tersebut.
Pembuangan haiwan berlaku kerana pemilik haiwan tersebut mengalami masalah kewangan untuk terus memelihara haiwan yang sudah lama dipelihara, malah turut pernah menjadi sebahagian daripada keluarga mereka.

Akhirnya, kucing yang dibuang ke jalanan mengalami kecederaan, trauma, penyakit berjangkit dan seterusnya mati kerana tidak dapat menyesuaikan diri dengan keadaan sekeliling.

Bantuan yang diberikan akan dapat membantu kucing ini meneruskan hidup. Para penyumbang ini tidak hanya memikirkan perut diri sendiri, tapi masih ada empati dalam diri untuk memikirkan perut haiwan yang perlu diisi juga.

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Kongsikan:

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM50

Sep 19, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Sep 19, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Sep 19, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Sep 18, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Sep 18, 2021