BANTUAN BENCANA HYGIENE KIT HULU LANGAT

RM1,060 / 13.25 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM8,000

47 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Sayunya hati melihat keperitan hidup mereka setelah segala yang dimiliki diragut banjir. Ayuh miliki jiwa yang besar bersama ringankan beban mereka menyumbang Hygiene Kit. Mari Menyumbang !

Hujan lebat yang berterusan sejak 17 Disember 2021  tanpa henti telah menyebabkan banyak kawasan rendah di negeri Selangor dilanda banjir yang sangat dashat.

 

Mangsa banjir di Hulu Langat Selangor telah meningkat seramai pulahan ribu orang. Bencana banjir kali ini telah mengakibatkan kerosakan teruk pada kediaman, kenderaan dan tanaman mereka. Lumpur tebal tinggalan banjir menambah lagi duka mereka. Hanya tangisan dan air mata tempat mereka mengadu nasib.

 

Rentetan itu, ramai juga kalangan mangsa banjir  menderita kerana harta benda mereka musnah sama sekali akibat daripada bencana ini. Kerugian yang ditanggung oleh setiap daripada mereka melibatkan kerosakan perabot dan barangan elektrik termasuklah juga, buku-buku serta pakaian sekolah, laptop kalangan anak-anak remaja yang masih belajar akibat daripada banjir. 

 

Justeru itu, satu inisiatif daripada Pertubuhan Penjagaan Kesihatan Sejahtera ( PPKS ) menggerakkan usaha pengumpulan dana bantuan kepada mangsa banjir rakyat Malaysia, agar ianya nanti dapat disalurkan dalam bentuk Kit Kebersihan Kendiri ( Hygiene Kit ) kepada mereka yang terjejas teruk akibat banjir. "berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya"

 

Sumbangan adalah untuk 100 buah keluarga terlibat. (RM80 per kit)

- 4 unit berus gigi

- ubat gigi

- Shampo

- Sabun badan

- Sabun tangan

- Tuala Wanita

- Sanitizer

- Face mask

- Deodorant

- Sikat Rambut

- Pisau cukur pakai buang

- Putik Kapas

 

Ayuh, marilah kita sama-sama memiliki jiwa yang besar menyumbang seikhlas hati, tanpa mengira bangsa atau agama, menghulurkan bantuan meringankan kesedihan kereka mangsa banjir yang tentunya dalam keadaan tertekan, runsing, gusar dan kebimbangan setelah mengalami bencana banjir ini.

 

 " Kebersihan Asas Kesihatan "

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

Jan 04, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 03, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jan 03, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 31, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 30, 2021

Kempen Sumbangan Tamat