Masjid Abu Ubaidah Al Jarrah

Dimulakan pada Nov 04, 2020

Infak Telaga Sabil

RM20,548 / 102.74 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM20,000

371 penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsikan:

Tentang Kempen

Assalamualaikum w.b.t. Jawatankuasa Masjid Abu Ubaidah memutuskan untuk menyediakan sebuah telaga (tube well) di Masjid Abu Ubaidah Al Jarrah.

Cadangan ini tercetus bilamana ketika berlaku bekalan air terputus, masjid menjadi tempat tumpuan penduduk setempat untuk mendapatkan bekalan air untuk kegunaan asas. Sememangnya masjid mempunyai tangki yang besar tetapi tidak dapat menampung keperluan penduduk setempat dan juga memberi kesan kepada keperluan masjid untuk menguruskan kebersihan dan keceriaan kawasan masjid.

Justeru, Masjid Abu Ubaidah menyeru orang ramai menyumbang untuk menyediakan sebuah telaga (tube well) di bawah program "INFAK TELAGA SABIL (TUBE WELL)" bagi memenuhi keperluan penduduk setempat dan juga masjid.

Pihak masjid telah mengenalpasti syarikat yang akan mengendalikan kerja-kerja pemasangan telaga (tube well) sedalam 200 kaki, dan anggaran kos tersebut berjumlah 20,000.00. Syarikat tersebut akan bertanggungjawab menguruskan daripada mula sehingga semuanya selesai (gali, paip, pam air dan lain-lain).

Semoga dengan sokongan dan sumbangan orang ramai program "INFAK TELAGA SABIL (TUBE WELL)" ini berjaya dilaksanakan. Semoga Allah memberi keberkatan dan rahmat kepada penderma atau penyumbang "INFAK TELAGA SABIL (TUBE WELL)" dan pihak masjid mengucapkan jutaan terima kasih.

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Kongsikan:

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Tiada doa

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25

Dec 09, 2020

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM50

Dec 09, 2020

CHE NURUL MARDHIAH BINTI CHE ABDULLAH

Menyumbang sebanyak RM200

Dec 09, 2020

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM50

Dec 09, 2020

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10

Dec 09, 2020