sumbangan.com merupakan sebuah digital platform untuk masyarakat berbuat baik dan juga turut mempunyai visi untuk menjadi platform kebaikan #1 di Malaysia.

Diwujudkan pada Julai 2020, iaitu ketika pandemik melanda dunia, platform ini berhasrat untuk membantu mereka yang terjejas. Platform ini juga mengalukan lebih banyak organisasi seperti NGO dan badan-badan bukan komersial dalam bergerak aktif menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan. Sehingga kini, platform ini terus digunakan dalam misi kebaikan untuk segala jenis bantuan, sama ada di dalam negara, mahupun di luar negara.

Ayuh sertai komuniti #BuatBaik dalam menyebarkan kebaikan dan membantu mereka yang memerlukan! [Join Komuniti #BuatBaik!]

Jom #BuatBaik!

15

Negara

5.7K

Kempen

380K

Pengguna

45.9M

Sedekah

1.9B

Muslim

Visi sumbangan.com adalah untuk menjadi platform kebaikan #1 di Malaysia, alhamdulilah ratusan ribu individu telah di bantu oleh para penyumbang. Semoga kita semua terus menjadi manusia bermanfaat kepada orang lain.

Zharif Johor Pengasas sumbangan.com

Platform ini sangat mudah & sistematik, ia telah banyak memudahkan PPIM dalam memberi manfaat kepada ummah.

Toqqi Ketua aktivis PPIM

Sekalung tahniah kepada pihak Gerbang Sumbangan Sdn Bhd kerana telah mewujudkan satu platform yang sistematik dan efektif dalam memudahkan ummah untuk bersedekah jariah yang dijanjikan ganjaran pahala yang berterusan dan mengalir kepada penderma buat selama-lamanya. Semoga platform ini akan terus memberi manfaat dan menyemarakkan sinar kebaikan kepada umat Islam keseluruhannya.

Dr Zaharuddin Penasihat Syariah sumbangan.com/ Tokoh Kewangan Islam

sumbangan.com lebih memudahkan urusan sedekah kita di mana-mana saja kita berada dengan hanya menggunakan handphone. Lebih 20 kempen yang tersiar, setiap kempen disertakan dengan auto jumlah sasaran dan peratusan peningkatan sumbangan apabila kita bersedekah pada kempen tersebut.

Datuk Ustaz Kazim Elias Selebriti

Melalui sumbangan.com, perasaan ragu-ragu untuk bersedekah tiada lagi. Ia memudahkan pengguna untuk membuat sumbangan dengan penyediaan beberapa kategori yang boleh dipilih mengikut kehendak penyumbang. Sesungguhnya, sesiapa yang menolong saudaranya, Allah akan menolongnya.

Ustaz Don Daniyal Selebriti

Sebagai salah satu pertubuhan yang menggunakan sumbangan.com, saya sangat berpuas hati kerana ia memudahkan orang ramai untuk mendapatkan info yang cepat mengenai kempen bantuan yang saya anjurkan. Dana pengumpulan juga lebih cepat diberikan kepada yang tidak berkemampuan.

Erma Fatima Penganjur sumbangan.com

sumbangan.com adalah platform paling mudah untuk menderma. Sebuah platform yang sistematik dan efisien.

Fareeq Pengguna sumbangan.com

Benda terbaik yang ada di sumbangan.com adalah boleh  berbuat baik & menghulurkan sumbangan tanpa rasa ragu & was-was. Saya boleh melihat sendiri jumlah terkini sumbangan yang terkumpul bagi setiap kempen yang dijalankan di laman web sumbangan.com.

Aina Pengguna sumbangan.com

Senang untuk saya melakukan kebaikan, semua ada di sumbangan.com. Sedekah, zakat, wakaf, korban & akikah. It’s my one stop centre.

Anis Pengguna sumbangan.com

Komuniti Jom #BuatBaik di serata dunia

Di saat pandemik melanda dan negara mengalami kegawatan ekonomi, sumbangan.com dibangunkan dalam hasrat untuk menyatukan dan memudahkan rakyat dalam berkongsi rezeki.

JULAI 2020 RM20.00

Bermula dengan 4 transaksi dan 5 pengguna.

OGOS 2020 RM44,781.00

Sedekah bukan tentang seberapa banyak yang kita beri, ia adalah tentang perubahan yang kita boleh bagi.

SEPTEMBER 2020 RM210,139.00

Perjalanan beribu batu bermula dengan satu langkah. Kemunculan khas sumbangan.com dalam rancangan Malaysia Hari ini (MHI) dan Wanita Hari Ini (WHI)

JANUARI 2021 RM1,694,244.00

Bina komuniti sumbangan.com di serata dunia

Kini, sumbangan orang ramai mampu memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan di seluruh dunia.

JUN 2021 RM8,004,306.00

Kami bekerjasama dengan Pusat Wakaf PPZ bagi memudahkan umat islam berwakaf dengan yakin dan telus. Kami juga mempunyai penasihat syariah yang berdaftar bersama Suruhanjaya Sekuriti Malaysia dalam memastikan sistem dan gerak kerja kami mematuhi prinsip-prinsip syariah.

SEPTEMBER 2022 RM24,615,265.00

Alhamdulillah, ini adalah kejayaan buat anda semua kerana mampu membawa perubahan di dalam dunia.

Facebook Instagram Twitter YouTube

© 2023 sumbangan.com. Hak cipta terpelihara.