YAYASAN PENDIDIKAN ISLAM AMAN

Dimulakan pada May 24, 2022

BANTUAN BARANGAN ASAS ASNAF DAN GOLONGAN MEMERLUKAN

RM905 / 9.05 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM10,000

54 penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsikan:

Tentang Kempen

Setiap sumbangan anda akan diagihkan barangan keperluan asas kepada 50 buah keluarga di daerah-daerah negeri Kelantan.


Assalamualaikum warahmatullah. Alhamdulilah Yayasan Pendidikan Islam Aman telah memasuki tahun kedua mengambil inisiatif untuk membantu lebih ramai lagi asnaf dan golongan memerlukan.Melalui Tabung Bantuan Asnaf ini, pihak kami menyasarkan untuk membantu 50 buah keluarga yang terdiri daripada golongan asnaf, miskin dan mereka yang memerlukan (orang tua, anak yatim dan lain-lain). Dana ini akan diagihkan kepada golongan sasaran meliputi daerah-daerah di sekitar negeri Kelantan secara berperingkat.InsyaAllah sumbangan daripada anda semua akan diagihkan kepada keluarga-keluarga yang susah dan memerlukan bantuan ketika ini.


Bagaimana anda boleh membantu?

Anda boleh menghulurkan bantuan seikhlas hati atau untuk sumbangan keperluan asas untuk 1 keluarga – RM200.00InsyaAllah dengan bantuan anda semua, pihak YPIA akan terus menyebarkan kebaikan dan membantu seberapa ramai yang memerlukan bantuan bagi meneruskan kehidupan seharian.


Jazakallahu khairan khatiran kepada semua penyumbang, moga Allah membalas segala kebaikan anda semua dengan sebaiknya. InsyaAllah akan menjadi saksi dan bekalan amal buat kita agar dimasukkan ke syurga di akhirat kelak. Amiin.“Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat. Barang siapa yang menutupi aib seorang muslim, pasti Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat. Allah senantiasa menolong hambaNya selama hambaNya itu suka menolong saudaranya”. (HR. Muslim, lihat juga Kumpulan Hadits Arba’in An Nawawi hadits ke 36).


Jom #BuatBaik!

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM15.00

Jun 23, 2022

RAHIMAH MOHD NOH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 23, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 16, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 13, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 13, 2022

Kempen Sumbangan Tamat