AYUH BANTU SAUDARA KITA UBAH MASA DEPAN

RM40 / 1.33 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

4 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Membantu sahabat kita yang ingin mengubah masa depan adalah satu usaha murni yang wajar disokong. Ayuh kita sumbang dan berikan kemudahan bagi mereka untuk terus istiqomah.


Pihak Komuniti Ihsan Negeri Johor dengan penuh rendah diri memohon bantuan makanan harian bagi Pusat Pemulihan At Taubah yang berdedikasi dalam membantu individu yang memerlukan pemulihan daripada pelbagai masalah sosial dan kesejahteraan. Pusat pemulihan ini menjadi tempat perlindungan dan penyembuhan bagi golongan yang terpinggir, termasuk mereka yang menghadapi kemiskinan, kekurangan makanan dan kerentanan lainnya.Sejak penubuhannya, pusat pemulihan ini telah memberikan sokongan yang penting kepada mereka yang terpinggir dalam masyarakat. Namun, kami menghadapi cabaran besar dalam memastikan kecukupan bekalan makanan harian yang mencukupi untuk peserta pemulihan kami. Kebanyakan daripada mereka datang kepada kami tanpa bekalan makanan yang mencukupi dan kami ingin memberi mereka makanan yang seimbang dan berkhasiat untuk memulihkan kesihatan dan meningkatkan kualiti hidup mereka.Oleh itu, kami memohon bantuan daripada individu, kumpulan masyarakat, dan syarikat yang prihatin untuk menyumbangkan makanan harian dalam bentuk kewangan. Kita dapat membantu memenuhi keperluan mereka dengan memberikan nasi, beras, minyak masak, gula, tepung, bijirin, kacang-kacangan, dan makanan seimbang lainnya.Membantu mereka yang memerlukan bantuan ini adalah satu tindakan yang sangat terpuji serta wajar diteruskan. Janganlah kita pinggirkan mereka atas sebab perbuatan mereka yang lampau. Bantulah pihak Komuniti Ihsan untuk membantu mereka berhadapan dengan masalah mereka dan pihak kami amat berbesar hati atas keprihatinan pihak tuan.Rasulullah SAW bersabda dalam sebuah hadis yang bermaksud:


"Barangsiapa yang membantu meringankan kesulitan seorang muslim, maka Allah akan meringankan kesulitannya di dunia dan di akhirat." (Hadis Riwayat Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 10, 2023

NORIKHWAN BIN HJ ABD RAZAK

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 03, 2023

SITI NUR FHATIHAH BINTI ABDUL RAHMAN

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 31, 2023

MOHD HANIEF BURHANUDDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 29, 2023

Kempen Sumbangan Tamat