BAIK PULIH SURAU DI KAWASAN PEDALAMAN SARAWAK

RM760 / 25.33 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

48 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Peluang untuk sahabat-sahabat sekalian dalam membantu memperkukuhkan rumah ibadah umat Islam di pedalaman Sarawak. Semoga kempen ini akan berjaya dalam kita bersama membuat saham akhirat.


Sumbangan bagi kempen ini dilancarkan sebagai kesinambungan hasrat meneruskan untuk melihat surau-surau kecil yang terutamanya yang berada di desa dan kampung-kampung juga diberikan perhatian yang sewajarnya agar ianya selamat bahkan selesa untuk digunakan oleh para jemaah di sesuatu kawasan tersebut.Hal ini kerana kebanyakan surau ini memerlukan perhatian khusus untuk menukar beberapa peralatan yang telah usang dan juga menambah beberapa peralatan lain berikutan keadaan semasa yang tidak sama seperti dahulu. Mungkin dahulu penggunaan satu unit mikrofon sudah mencukupi, namun kini pihak surau memerlukan lebih dari satu unit.Penukaran siling Masjid Al- Mutaqqin yang baru diperlukan berikutan ada yang telah rosak akibat terkena air hujan 


Pembinaan tempat wudhu yang baru diperlukan agar ianya memberi jamiman keselamatan dan keselesaan kepada para jemaah

InsyaAllah berkat usaha kita semua, ianya akan menjadi asbab kebaikan bukan sahaja kepada diri kita malah kepada seluruh ahli keluarga kita sekali. Setiap sumbangan daripada sahabat-sahabat sekalian amatlah kami hargai dan tanpa usaha kita semua, kempen ini tidak mungkin akan berjaya. Semoga Allah membalas kebaikan sahabat-sahabat yang telah menyumbang dan memastikan kempen ini berjaya dengan kebaikan yang berlipat kali ganda. Jazakumullahu khair.

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 17, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 16, 2024

NUNEZ

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 16, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 15, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 13, 2024

Kempen Sumbangan Tamat