INFAQ BAKUL MAKANAN PEDALAMAN SARAWAK FASA 2

RM555 / 13.88 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM4,000

22 Penyumbang

10 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

BANTU SELAGI BOLEH, INFAQ BAKUL MAKANAN BUAT MEREKA YANG MEMERLUKAN DI SARAWAK.


Infaq Bakul Makanan adalah sebuah inisiatif daripada Persatuan Kebajikan Kasih Sayang Daerah Sibu (PEKASA) untuk menyediakan pek makanan asas yang akan disalurkan kepada keluarga B40 terjejas di daerah termiskin di Sarawak iaitu daerah Daro dan kawasan tengah Sarawak.Jika sebelum ini satu pek memerlukan kos sekitar RM50, namun kini ianya terpaksa dipertingkatkan dalam mengimbangi peningkatan harga beras di pasaran. Dengan kos sebanyak RM80 setiap pek, bantuan ini boleh meringankan beban keluarga yang terjejas dan meringankan sedikit bebanan yang dihadapi oleh mereka ini. Mungkin bantuan ini tidaklah seberapa dan kekal lama. Namun, sedikit sebanyak kita yakin dengan usaha ini, ianya mampu meringankan beban mereka dalam meneruskan kehidupan seharian.Penyerahan kepada penerima bantuan yang layak oleh wakil NGO PEKASA.Penyerahan hanya diberikan kepada penerima yang mempunyai nama agar ianya tidak berlaku terlepas pandang.


Kempen terakhir yang kami lakukan dan diharap agar kempen kali ini akan lebih berjaya dan dapat memanfaatkan lebih ramai penerima

Dengan ratusan permohonan yang telah diterima, peruntukan yang besar diperlukan supaya lebih banyak keluarga boleh dibantu. Kami memohon jasa baik tuan/puan sekalian bersama kami menjayakan program bakul makanan ini lebih-lebih lagi dalam kita berusaha untuk membantu masyarakat kita yang memerlukan.

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Sep 28, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 28, 2023

MOHD SUDIRMAN BIN KATMIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 28, 2023