Masjid Abu Ubaidah Al Jarrah

Dimulakan pada Jan 08, 2021

MISI BANTUAN BANJIR PAHANG, DARUL MAKMUR

RM12,501 / 125.01 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM10,000

476 penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsikan:

Tentang Kempen

MISI BANTUAN BANJIR DI PAHANG, DARUL MAKMURAssalamualaikum wbt Alhamdulillah, Masjid Abu Ubaidah Al-Jarrah, Taman Sri Rampai Kuala Lumpur telah menubuhkan sepasukan sukarelawan bernama RINTIS (Rescue...
MISI BANTUAN BANJIR DI PAHANG, DARUL MAKMUR

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah, Masjid Abu Ubaidah Al-Jarrah, Taman Sri Rampai Kuala Lumpur telah menubuhkan sepasukan sukarelawan bernama RINTIS (Rescue In Team Insan Sejahtera). Sukarelawan ini ditubuhkan dengan kerjasama NGO untuk bantuan kemanusiaan di Malaysia.

Misi bantuan yang Pertama yang akan dijalankan oleh pihak sukarelawan ini adalah di CHINI, Pekan Pahang Darul Makmur. Jumlah yang diperlukan bagi misi ini sebanyak RM 50,000.00 sahaja. Daripada jumlah ini, bantuan akan diagihkan mengikut FASA terutamanya memberikan kelengkapan makanan harian dan juga keperluan.

Bertepatan dengan tuntutan hadis Nabi SAW yang bermaksud:
"Siapa yang melapangkan hidup seorang mukmin dari kesusahan dunia nescaya Allah lapangkan kesusahan hidup mereka di hari kiamat" (Hadis Riwayat Muslim).

Selain itu, lebihan bantuan juga akan diberikan secara tunai kepada mereka yang terkesan untuk penambahan kepada baik pulih barangan asas keperluan rumah. Besar harapan kami, jika pihak Tuan/Puan dapat bersama menjayakan program ini demi membantu mereka yang memerlukan pada saat ini.


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Tiada doa

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

MOHD FADZLY

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 04, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Mar 04, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 04, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Mar 04, 2021

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 03, 2021