YAYASAN AL HUDA MUSI RAWAS

Dimulakan pada Jan 02, 2024

BANTUAN KECEMASAN SAUDARA KITA DI GAZA, PALESTIN

RM105,382

Telah terkumpul

3468 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

Sama-samalah kita hadiahkan sedikit harta kita kepada rakyat Palestin. Semoga ianya menjadi asbab kebaikan untuk kita semua. Amin.


"Sekiranya penduduk Syam telah dibinasakan, maka tidak ada kebaikan bagi kamu. (Kerana itu), akan sentiasa ada di antara umatku segolongan yang mendapat pertolongan. Sehingga hari kiamat, mereka ini tidak akan disakiti oleh orang-orang yang meninggalkan mereka." (HR. Tirmidzi)Sungguh negeri yang merdeka saat ini adalah Palestina!Malah, telah berlaku pembunuhan beramai-ramai dan ketidakadilan yang paling dahsyat dalam sejarah umat manusia di bumi Anbiya. Namun, Allah tidak mengurangkan kemuliaan kaum Syam, malah Allah menambah kemuliaan mereka dan menunjukkan kepada masyarakat dunia bahawa negara kecil ini tidak boleh ditakluki oleh sesiapa pun. Allah Maha Berkuasa atas segala sesuatu.Melalui kempen ini, pihak pentadbir Al Dasira mengajak semua pihak untuk mencapai kemuliaan Tuhan dengan menyertai program-program bantuan kemanusiaan untuk saudara-saudara kita di Palestin. Marilah kita sama-sama berkongsi kasih sayang kita dengan mereka. Berikanlah rezeki yang terbaik kepada warga Syria, semoga Allah merahmati hidup kita dengan sumbangan ke syurga ini bersama mereka yang syahid.Berikut adalah beberapa keperluan yang menjadi keutamaan kami untuk menyediakan kepada saudara-saudari di Palestin:


1. Makanan dan air minuman yang bersih dan sihat

2. Ubat-ubatan

3. Pakej kebersihan

4. Perkakas Rumah

5. Selimut dan pakaian


Semoga Allah permudahkan dan berkati usaha murni ini, serta melimpahkan rezeki kepada para penyumbang dan menggolongkan kita semua sebagai umat Junjungan Besar Nabi Muhammad Shallallahu 'Alaihi Wassalam. Amin!Sekecil mana pun usaha yang kita lakukan untuk membela saudara-saudara kita di Palestin, mereka pastinya tidak akan terlepas daripada hukuman Allah. Oleh itu, marilah kita menjadi sebahagian daripada masyarakat dunia yang mengambil berat tentang saudara-saudara kita di Palestin.


Allahumma 'a-izzal islama wal Muslimina, Allahummanshur ikhwananal Musliminal mujahidina fi filistin, Allahumma tsabbit imanahum wa anzilis-sakinata ‘ala qulubihim wa wahhid shufufahum, Allahumma ahlikil kafarata wal musyrikina Allahumma dammiril yahuda wa israila, Wa syattit syamlahum wa farriq jam’ahum, Allahummanshur ‘alal mujahidina a’daa-ana wa a'daa-addin. Birahmatika ya arhamar-rahimin wa shallallahu ‘alan-nabiy Muhammad. Aamiin


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

SUKIRMAN BIN MD DIN

Menyumbang sebanyak RM30.00

Jun 18, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jun 18, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jun 18, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM30.00

Jun 18, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 18, 2024