MISI BANTU BALING KEDAH KALI KEDUA

RM1,100 / 11.00 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

37 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Kempen ini adalah khas untuk membelikan tikar getah, daripada untuk mangsa banjir fasa pertama hingga yang terkini. Bantuan lain kelihatan telah terlalu banyak terutama makanan dan pakaian.


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru-baru ini, daerah Baling sekali lagi dilanda banjir dan arus deras akibat kepala air. Penduduk di daerah Baling, Kedah yang sahaja trauma terkesan dengan tragedi banjir sebelum terpaksa melaluinya semula. Penduduk percaya aliran air yang deras berpunca daripada Gunung Inas dan menyebabkan Sungai Charok Juan melimpah.


Susulan kejadian tersebut, Pusat Pemindahan Sementara (PPS) dibuka di SK Tunku Puan Habsah yang membabitkan 9 buah keluarga seramai 34 orang. Kejadian banjir yang berterusan ini, kami di IKRAR BANTU sekali lagi menggerakan tabung sumbangan untuk menbantu mangsa,sama ada dalam bentuk wang ringgit atau peralatan rumah.


KLIK DI SINI UNTUK PERKEMBANGAN BANJIR DI BALING,KEDAHKempen kali ini untuk mengganti tikar getah penduduk yang telah terjejas teruk akibat banjir, ketiadaan tikar ini menyebabkan rumah mangsa berlantai simen tidak beralas. IKRAR BANTU berharap dapat menyediakan tikar getah untuk 50 rumah dimana satu tikar tersebut berharga RM200.00. Anggaran RM10,000.00 diperlukan untuk membeli tikar tersebut, dimana dengan adanya tikar getah ini, mereka tidak lagi berlantaikan simen, malah anak-anak dapat belajar dengan lebih selesa. Sedikit bantuan daripada tuan-tuan dan puan-puan dapat memberi keselesaan kepada mereka, nilainya mungkin kecil tetapi amat bermakna kepada mereka.Dari Abu Hurairah ra, Nabi SAW, bersabda: “Barang siapa yang melepaskan satu kesusahan seorang mukmin, pasti Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan pada hari kiamat. Barang siapa yang menjadikan mudah urusan orang lain, pasti Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat. Barang siapa yang menutupi aib seorang muslim, pasti Allah akan menutupi aibnya di dunia dan di akhirat.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 26, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Aug 12, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 12, 2022

Kempen Sumbangan Tamat