Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Aug 23, 2023

KETUA KELUARGA HILANG MATA PENCARIAN PERLU BANTUAN RAKYAT MALAYSIA

RM1,835 / 3.67 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM50,000

46 Penyumbang

56 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Meskipun redha dengan keadaan dirinya, namun jauh di sudut hati Encik Zaidi dapat kami selami. Ayuh kita bantu meringankan beban yang beliau hadapi!


Mungkin sukar untuk insan yang seringkali menikmati hidangan enak siang dan malam tanpa perlu risau tentang catuan makanan untuk keluarga pada hari-hari mendatang memikirkan realiti dan nasib mereka yang berhempas pulas berjuang mencari rezeki di jalan raya.
Ziarah PPIM dan Persatuan Kebajikan E-Hailing (PKEH) serta Gabungan E-Hailing Malaysia (GEM) kali ini sangat menyentuh sanubari kami dengan keadaan Encik Zaidi yang meniti hari kesembuhannya supaya dapat menyara keluarga kembali. Beliau adalah seorang duda berumur 43 tahun dan mempunyai 3 orang anak.
Bekerja sebagai pemandu e-hailing tentu ada risikonya. Tidak terlepas dari Encik Zaidi yang turut menerima ujian terlibat dengan kemalangan jalan raya. Kesan kemalangan tersebut mengakibatkan tulang paha dislocated dari soket dan menyebabkan bahagian dinding soket di tulang pinggul pecah. Ia juga memberi kesan kepada saraf kaki kanan yang tidak boleh bergerak secara normal. Beliau juga mengalami retak tulang rusuk.
Doktor menjangkakan tempoh pemulihan sekitar 6 bulan atau lebih sehingga beliau boleh berjalan secara normal semula. Memandangkan beliau adalah ketua keluarga yang perlu menampung 3 orang anak, tempoh pemulihan ini menjadi hari yang amat sukar buat beliau. Tidak bekerja dan tiada pendapatan bulanan sedangkan ada komitmen yang perlu dilunaskan.Kita mungkin terlepas pandang. Sedang kita menikmati waktu santai bersama keluarga di rumah, usah dilupa mereka yang berjuang meneruskan hidup. Justeru, sedikit sumbangan dari anda semua diharap mampu menyelesaikan sedikit permasalahan yang beliau hadapi sehingga beliau pulih seperti sediakala.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 04, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 03, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Sep 29, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM20.00

Sep 29, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM20.00

Sep 22, 2023