ASAR HUMANITY

Dimulakan pada Nov 20, 2023

INFAQ BEKALAN MAKANAN ASAS UNTUK WARGA MISKIN YAMAN DI MUSIM SEJUK

RM80 / 2.67 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

5 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Musim sejuk yang boleh jadi membawa maut bagi keluarga miskin di Yaman. Jom teruskan sedekah pakej makanan musim sejuk untuk saudara kita di Yaman!


Dalam kegelapan musim sejuk yang membeku, sejuta kisah kepayahan terukir di setiap wajah rakyat Yaman yang kurang bernasib baik. Lebih separuh daripada penduduk Yaman kini merasai kepahitan hidup dalam kemiskinan tegar. Peperangan yang telah melanda negara selama bertahun-tahun merosakkan infrastruktur, menyempitkan akses kepada sumber, dan mendorong rakyatnya yang miskin ke jurang kemiskinan.

Musim sejuk di Yaman bukan sahaja cabaran suhu rendah, tetapi juga ujian kehidupan harian yang semakin sukar. Rakyat miskin mesti bergelut dengan ketidaktentuan masa depan, manakala usaha mereka untuk memenuhi keperluan asas, terutamanya makanan, semakin terbantut. Kanak-kanak, wanita dan orang tua, terdedah kepada ancaman musim sejuk yang teruk, memerlukan bantuan segera. Sungguh menyedihkan bahawa 17 juta rakyat Yaman kini hidup di bawah paras kemiskinan, tanpa kuasa untuk memenuhi keperluan makanan mereka.


Asar Humanity menjemput anda untuk bersatu dalam usaha memberikan kehangatan kasih sayang dan harapan kepada mereka yang berjuang melawan kesukaran hidup. Sumbangan anda, tidak kira sekecil mana pun, boleh membawa perubahan yang besar. Dengan mengetepikan sebahagian daripada rezeki anda, bermula dari sedekah RM10, anda boleh menyediakan pakej makanan dan barang runcit kepada keluarga yang memerlukan di Yaman.
Di Bulan Ogos yang lepas dengan bantuan anda, kami dapat menghantarkan puluhan pakej makanan asas dan barang runcit kebutuhan dapur keluarga miskin di Yaman. Belum semua mendapatkan pakej kebahagiaan ini. Mari kita sebarkan kebahagiaan ini kepada masyarakat miskin lainnya di Yaman. Utamanya di musim sejuk yang sudah datang ini.


Semoga Allah memberikan keberkahan dan pahala yang melimpah kepada Tuan dan Puan serta keluarga. Jazakumullah khairan.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 03, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 21, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Nov 21, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 21, 2023

GAIYETHRE87

Menyumbang sebanyak RM25.00

Nov 20, 2023

Kempen Sumbangan Tamat