BANTU SAUDARA YANG TERJEJAS KENAIKAN HARGA BERAS

RM50 / 1.67 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

5 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Kempen bantuan makanan dan beras, sebuah inisiatif yang bertujuan untuk membantu memenuhi keperluan asas rakyat. Semasa kita menghadapi masa yang mencabar seperti ini, ayuhlah saling membantu.


Kempen bantuan makanan dan beras, sebuah inisiatif yang bertujuan untuk membantu memenuhi keperluan asas rakyat. Semasa kita menghadapi masa yang mencabar seperti ini, terutamanya dalam konteks keadaan sosial dan ekonomi semasa, adalah tanggungjawab kita untuk saling membantu dan memberikan sokongan kepada mereka yang memerlukan.


Begitu banyak individu dan keluarga yang sedang menghadapi kesukaran dalam memenuhi keperluan asas mereka, terutamanya dalam memperoleh makanan dan beras yang mencukupi. Banyak faktor yang menyumbang kepada keadaan ini, termasuk kehilangan pekerjaan, kenaikan harga barang, dan kesukaran ekonomi yang melanda masyarakat kita. Oleh itu, sebagai warga yang prihatin, kita perlu mengambil inisiatif untuk menyediakan bantuan yang diperlukan kepada mereka yang memerlukan.Kempen bantuan makanan dan beras bertujuan untuk mengumpul sumbangan makanan dan beras dari mereka yang mampu untuk kemudian disalurkan kepada keluarga yang memerlukan. Ini adalah langkah pertama dalam membantu mereka bangkit semula dan memberi mereka sokongan yang diperlukan untuk menghadapi cabaran mereka. Dalam kempen ini, kita semua boleh turut serta, sama ada sebagai individu, kumpulan masyarakat, atau syarikat. Setiap sumbangan yang diberikan adalah berharga dan memberi impak yang besar kepada mereka yang memerlukan.Ingin ditekankan bahawa kempen ini adalah berdasarkan semangat kebersamaan dan kepedulian kita sebagai masyarakat. Sama ada kita mampu memberikan bantuan dalam bentuk makanan mentah, beras, atau sumbangan kewangan, setiap tindakan kecil akan memberikan harapan kepada mereka yang memerlukan. Semua usaha kecil ini akan membawa kelegaan dan memberikan sokongan kepada mereka yang sedang berjuang.Selain itu, dalam kempen ini, kita juga perlu mengedarkan maklumat tentang kempen bantuan ini kepada mereka yang memerlukan supaya mereka dapat mengambil bahagian dan mendapatkan manfaat dari inisiatif ini. Mungkin ada individu atau keluarga dalam komuniti kita yang tidak mengetahui kempen ini, dan kita perlu memberikan bantuan dan sokongan kepada mereka. Sebagai masyarakat yang bertanggungjawab, kita perlu meluaskan jangkauan bantuan ini sebanyak mungkin kepada penerima.Akhir kata, kempen bantuan makanan dan beras adalah satu usaha yang bertujuan untuk memperjuangkan keadilan dan kebajikan masyarakat kita. Kita semua perlu bersatu tenaga dan menghadapi cabaran ini.


وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ


"Dan tolong-menolonglah kamu dalam mengerjakan kebajikan dan takwa, dan jangan tolong-menolong dalam perbuatan dosa dan permusuhan. Bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah sangat berat siksaan-Nya."

(Q.S Al-Maidah: 2)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

MOHD YAKOP IKRAM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 18, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 16, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 16, 2023

Kempen Sumbangan Tamat