BANTUAN DANA MAKANAN HARIAN AM KEPADA MADRASAH DAN TAHFIZ

RM65 / 1.63 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM4,000

5 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Berikan sumbangan anda pada madrasah dan tahfiz yang memerlukan bantuan kewangan makanan harian. Bantuan anda melahirkan bakal-bakal pendakwah dan pejuang Islam pada masa akan datang.


Marilah kita bantu madrasah dan sekolah rendah Islam untuk beroperasi dan beraktiviti. Anak-anak kita dahagakan ilmu dan dakwah dari guru-guru mereka. Namun demikian, kos operasi harian bagi madrasah dan sekolah rendah Islam adalah tinggi akibat kenaikan harga barangan.Sebagai umat Islam, kita adalah bersaudara. Sifat bantu membantu dan bekerjasama adalah merupakan satu sifat yang sangat terpuji di sisi Allah SWT. Membantu anak-anak kita menimba ilmu umpama memberikan generasi hadapan cahaya dakwah Islamiyah. Pahala dan ganjaran membantu mereka amat besar nilainya.Pihak Pertubuhan Kebajikan Amal Muslim Batu Pahat terpanggil untuk membantu madrasah dan Sekolah Rendah Islam yang terpilih. Pihak pertubuhan telah merangka program membantu madrasah dan Sekolah Rendah Islam untuk mengurangkan bebanan kewangan yang dihadapi. Objektifnya adalah untuk mencapai RM4,000 sasaran.


Allah SWT juga berfirman: “Wahai orang yang beriman! Berbelanjalah sebahagian daripada hasil usaha kamu yang baik, dan sebahagian daripada apa yang Kami keluarkan dari bumi untuk kamu. Janganlah kamu sengaja memilih yang buruk daripadanya, lalu kamu nafkahkan padahal kamu sendiri tidak akan mengambilnya, kecuali memejamkan mata padanya. Dan ketahuilah, sesungguhnya Allah Maha Kaya, lagi Maha Terpuji.” (Al Baqarah: 267)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

MEOR ROSAZMAN MD IDRIS

Menyumbang sebanyak RM25.00

Sep 20, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 20, 2023

SEMUT HITAM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 20, 2023

KHAIRUL ANUAR

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 20, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 19, 2023

Kempen Sumbangan Tamat