MUSOLLA JABAL NUR

Dimulakan pada Aug 12, 2022

BANTUAN KECEMASAN MEMBAIK PULIH SURAU JABAL NUR

RM3,966 / 37.77 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,500

210 Penyumbang

28 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Memerlukan dana secepat mungkin untuk mendapatkan bekalan elektrik agar tempat solat yang sekarang ini dapat memberi keselesaan kepada pengguna musolla!


Assalamualaikum WBT. Kami daripada Musolla Jabal Nur adalah sebuah musolla yang berdaftar di bawah Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (JAIS). Untuk makluman juga, Musolla ini adalah tempat solat sementara kerana surau yang sebenar akan mengambil masa yang lama untuk dibina.Inilah adalah keadaan surau yang sekarang.

Musolla ini telah menghadapi masalah bekalan elektrik semenjak tahun lepas lagi seperti kerosakan plug dan lain-lain. Kami terpaksa solat di luar kerana keadaan musolla yang panas dan bahang akibat ketiadaan kipas. Kami berharap agar para dermawan dapat memberikan sumbangan kepada kami untuk menyelesaikan isu ini. 


Bantulah kami mencari dana untuk membaik pulih elektrik dan pembelian pembesar suara bagi kegunaan semua. Semoga Allah SWT membalas jasa semua para penyumbang dengan ganjaran pahala yang besar. Aamiin ya Rabbal Alamin.


Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassallam bersabda mengenai keutamaan dan kelebihan membina masjid:
عن جابر بن عبدالله، أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قال: من بنى مسجدا لله، كمفحص قطاة، أو أصغر، بنى الله له بيتا فى الجنة. {رواه الإمام ابن ماجه}
Daripada Jabir bin Abdullah, sesungguhnya Rasulullah Sallallahu Alaihi Wassallam bersabda siapa yang membina masjid kerana Allah sekalipun hanya seperti sarang burung atau lebih kecil maka Allah akan membina untuknya rumah di dalam syurga.

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 30, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Sep 23, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 22, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 19, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 17, 2022