YAYASAN TA'LIM

Dimulakan pada Apr 07, 2022

INFAQ FASILITI YAYASAN TALIM

RM10,740 / 1.07 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM1,000,000

268 Penyumbang

133 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom waqaf fasiliti Yayasan Ta'lim! Sertai misi kami untuk menjadi pusat pengajian yang mampu menjana seramai mungkin masyarakat yang memahami dan mengamalkan Islam selaras dengan kehendak Allah SWT.


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, para dermawan yang dikasihi. Yayasan Ta’lim merupakan sebuah badan dakwah yang telah beroperasi semenjak 1980an, bermula dengan peringkat sederhana di rumah dan bilik pejabat. Yayasan Ta’lim telah diperbadankan secara rasmi pada tahun 2009. 


Alhamdulillah sepanjang tempoh tersebut hingga kini Yayasan Ta’lim telah mengembangkan usaha untuk menyebarkan ilmu di kalangan masyarakat di setiap peringkat umur. Yayasan Ta’lim mengambil pendekatan ‘Islah’ dalam mempraktikkan agama dalam kehidupan. Pelbagai pengajian secara percuma ditawarkan termasuk Akidah, Al-Quran (Tafsir, Tadabbur dan Faham Al-Quran), Hadith, Tazkiyatun Nafs, Kelas Al-Quran & Tajwid dan juga kelas-kelas Bahasa Arab dari peringkat pemula hingga peringkat tinggi.Disamping itu Yayasan Ta’lim juga menawarkan program berstruktur di hujung minggu iaitu Asasi Pengajian Islam, Diploma Pengajian Islam dan Diploma Lanjutan Pengajian Islam, memberi peluang kepada masyarakat mempelajari ilmu-ilmu Islam secara menyeluruh dengan jadual yang sesuai bagi mereka yang bekerja.Dengan pembinaan bangunan Yayasan Ta’lim Residence (YTR), adalah matlamat kami untuk menyediakan fasiliti pengajian yang lebih baik bukan sahaja menempatkan kelas-kelas pengajian tetapi juga untuk menjadi “one stop centre” bagi pembelajaran ibadah secara pratikal, mendapatkan konsultasi dalam Muamalat, Munakahat, dan Perundangan Islam (Faraidh, Waqaf, Kaunseling Keluarga, Penjagaan dan Pembahagian Harta antara lainnya). Terdapat juga auditorium yang boleh menempatkan hadirin yang ramai sesuai untuk seminar-seminar Islamik tempatan mahupun antarabangsa.Alhamdulillah, progress bangunan YT Residence berjalan dan sekarang memasuki Tingkat 6, residential floor. Sumbangan masih diperlukan untuk menyiapkan Fasiliti Pusat Pengajian Yayasan Ta'lim sebanyak RM1,000,000.


Tuan/Puan boleh menyumbang dengan menggunakan 1 Lot = RM100 atau SEIKHLAS HATI Tuan/Puan.

Infaq ini dapat pengecualian Cukai Pendapatan Di Bawah Seksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967.


Project progress update boleh diikuti di Telegram: https://bit.ly/TelegramYTR


Semoga dengan penyertaan tuan/puan dalam membangunkan fasiliti ini menjadi amal jariah. Sekiranya tidak dapat menyumbang, mohon sebar-sebarkan kepada penyumbang yang berpotensi. Segala usaha murni para penyumbang, kami ucapkan jazaakumullahu khayran kathira wa baarakallahu feekum


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

ZAINAB BINTI IDRIS

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 14, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 11, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 09, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Aug 05, 2022