ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Jun 29, 2022

HANTAR QURBAN, HANTAR KEBAHAGIAAN SAUDARA AFGHANISTAN

RM515 / 17.17 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

31 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Duka tidak henti melanda Afghanistan dari bencana alam kelaparan sehingga krisis kemanusiaan mengepung mereka. Ayuh ringankan penderitaan mereka dengan pesanan qurban anda.


Duka tiada henti-henti menimpa Afghanistan. Gempa bumi 6.1 magnitud dan banjir yang memusnahkan beribu-ribu rumah dan membunuh 2,000 orang baru-baru ini seakan melengkapi duka saudara di Afghanistan selama ini. Dalam beberapa tahun terakhir Afghanistan telah dibelenggu pelbagai masalah kemanusiaan dan bencana alam yang kompleks. Kejatuhan ekonomi, pandemik Covid-19, jumlah pelarian Afghanistan melonjak tinggi sehingga bencana kemarau teruk, gempa dan banjir.Konflik berlarutan yang berlaku kian menyebabkan rakyat Afghanistan jatuh ke dalam jurang kemiskinan yang teruk. Dengan 72% penduduk Afghanistan dilaporkan akan datang daripada keluarga miskin. Kemarau teruk telah menyebabkan kegagalan sektor pertanian Afghanistan. Kegagalan tanaman pada musim sebelumnya membuatkan stok makanan sekarang menjadi sangat sedikit.Berdasarkan data World Food Programee (WFP), Afghanistan adalah negara kedua tertinggi dalam ketidakamanan makanan kecemasan di dunia; dengan 14 juta rakyatnya terancam kelaparan dan 3 juta kanak-kanak mengalami gizi buruk akut! Sungguh keadaan yang amat menyedihkan!Dengan momentum Hari Raya Aidiladha kian dekat, ayuh kita berkongsi kebahagiaan dan hapuskan rasa lapar, duka, dan derita para saudara Afghanistan dengan bantuan daging korban kita.Harga Haiwan Qurban:

Percayalah Qurban anda amat ditunggu oleh saudara kita di Afghanistan! Kerana itu, bersama bantu hilangkan kelaparan dan derita saudara di Afghanistan dengan qurban terbaikmu. Jangan risau, sejak 2012, Aksi Cepat Tanggap (ACT) telah berjaya mengagihkan amalan Qurban para penderma kepada saudara kita ke seluruh kawasan yang kurang berkemampuan di seluruh dunia. Pastikan saudara-saudari Afghanistan kita boleh rayakan Idul Adha tahun ini dengan rasa gembira! Jom, tunaikan Qurban terbaikmu sekarang!


Terma dan syarat

1. Kami menerima pesanan qurban anda sebelum 9 Julai 2022 11.45 AM Waktu Indonesia Barat.

2. Harga termasuk yuran operasi, sosialisasi, perolehan haiwan, penyembelihan, pengedaran, pemantauan, dokumentasi dan laporan.

3. Qurban Global - ACT diberi kuasa untuk menentukan kawasan pengedaran, untuk menetapkan keutamaan kepada kawasan yang paling memerlukan.

4. Qurban Global – ACT diberi kuasa untuk menukar qurban/udhiyah seekor kambing kepada 1/7 bahagian lembu, khususnya kes seperti kambing itu tidak tersedia di lokasi yang disasarkan.

5. Penyembelihan hendaklah dilakukan pada 9 hingga 12 Julai 2022

6. Jumlah urus niaga yang di bawah harga haiwan qurbani akan dianggap sebagai derma sebagai Sadaqah Qurbani dan akan terkumpul bersama Sadaqah Qurbani yang lain. Laporan itu akan dianggap sebagai awam.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 08, 2022

RAHIMAH MOHD NOH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 07, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM20.00

Jul 06, 2022

SITI NUR AFYA

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 05, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jul 04, 2022

Kempen Sumbangan Tamat