ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Mar 17, 2022

INFAK AL QURAN KHAS UNTUK MENGHAFAZ

RM6,710 / 67.10 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

259 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Al-Quran khas untuk hafazan bagi memudahkan pelajar Tahfiz mencapai impian menjadi Hafiz (penghafaz al-Quran). Amal sholeh dan berkat melimpah ruah untuk semua (terutama untuk anda sekeluarga)!


MasyaAllah, berpuluh-puluh pelajar Pondok Tahfiz Baithus Sholihin, Klaten hanya mempunyai satu impian, untuk menjadi penghafaz Al-Quran. Tiada hari tanpa Al-Quran, tiada hari tanpa hafalan, dan tiada hari tanpa ilmu. Mereka terus bersaing dalam kebaikan, bermula dari membetulkan huruf dan menghafal ayat demi ayat.


Niat mereka juga ikhlas, bukan untuk diri sendiri sahaja. Selain dapat menghadiahkan mahkota kelak di akhirat kepada ibubapa, ingin hafalan bermanfaat juga untuk dunia dan akhirat saudara mara dan orang ramai. Ayat-ayat suci Al-Quran perlu terus dilaungkan di mulut dan hati setiap umat Islam.
Bismillahir Rahmanir Rahim.. Aksi Cepat Tanggap (ACT) berhasrat untuk memudahkan kanak-kanak suci ini menghafaz, agar manfaat dan keberkatan lebih cepat sampai kepada lebih ramai orang.


Allah SWT. telah menunjukkan jalan penyelesaian, iaitu dengan Al-Quran khas untuk hafazan. Berbeza dengan Al-Quran yang biasa, pelajar akan lebih mudah untuk menandakan sejauh mana hafazan telah disimpan dan memudahkan proses mengulang bacaan. InsyaAllah, Al-Quran yang istimewa ini juga akan memudahkan proses menadaburi isi kandungan Al-Quran.Namun begitu, Al-Quran khas untuk hafazan masih jarang ditemui di pasaran dan harganya cenderung mahal. Manakala majoriti pelajar datang daripada keluarga kurang bernasib baik dan anak yatim. Sudah tentu, membeli Al-Quran ini tidak terlintas di fikiran mereka.


Apabila kita belum dapat menghafaz Al-Quran, adakah kita sekurang-kurangnya akan mengetepikan sebahagian harta kita untuk memudahkan proses menghafaz calon-calon hafazan al-Quran? Insyaallah sama pahalanya bagi pemberi sedekah!


Wallahualam.. Setiap ayat yang dibaca berulang kali melalui mulut dan hati, setiap ketenangan dan hidayah yang diperoleh selepas itu, serta ilmu yang diajarkan kepada ramai orang kelak, pahalanya akan terus mengalir tanpa henti. Mari bersedekah bagi pihak diri sendiri, Ibu Bapa, dan keluarga!Rasulullah ﷺ menjawab, "Ahli-ahli Al-Quran (orang yang membaca atau menghafal Al-Quran dan mengamalkannya). Mereka adalah keluarga Allah SWT. dan orang-orang yang istimewa di sisi Allah." (HR. Ahmad)


InsyaAllah, Al-Quran khas untuk hafazan daripadamu akan diberikan kepada pelajar dan penghafaz Al-Quran di Pondok Tahfiz Baithus Sholihin, serta Tahfiz lain di Klaten, Indonesia.


Doa tulus dari kami dan para pelajar yang menghafaz Al-Quran; “Ya Allah, mengalirkanlah pahala setiap bacaan kami kepada para pemberi Al-Quran ini. Berkatilah, permudahkanlah hidup dunia dan akhiratnya dan keluarganya, kabulkanlah hajat baik yang mereka pinta, berikanlah ketenangan, mudahkanlah rezekinya, dan ampunilah dosa-dosanya. Amin..”Jazakumullah khayran. Allah SWT. jualah yang akan menggantikan satu persatu kebaikan dengan nikmat berganda di dunia dan akhirat. Mudah-mudahan pahala infak anda sekeluarga terus mengalir walau sudah tiada lagi di dunia, Amin ya Rabb..


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM200.00

Jul 04, 2022

YAZRINA YAACOB

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 22, 2022

NAJIHAH ZAINAL

Menyumbang sebanyak RM50.00

May 22, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 20, 2022

Kempen Sumbangan Tamat