SURAU AL-ABIDIN

Dimulakan pada Jan 20, 2023

INFAK PEMASANGAN MIHRAB

RM1,875 / 7.98 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM23,500

80 Penyumbang

5 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

KAMI MEMERLUKAN RM23,500 SEBELUM TARIKH 04/02/2023. MARI KITA SAMA-SAMA MENCARI SAHAM AKHIRAT.


Surau Al-Abidin terletak di SS6 Jalan Bahagia, Kelana Jaya. Sejak ia dibangunkan, aktiviti masyarakat setempat sememangnya tertumpu disini. Surai ini banyak mengadakan aktiviti kuliah maghrib setiap hari isnin hingga rabu. Pada hari khamis diadakan bacaan yassin dan tahlil. Selain itu, surau kami juga menyediakan juadah berbuka puasa serta moreh untuk sesiapa yang datang mengerjakan solat tarawih. Tidak lupa juga surau kami mengadakan majlis berbuka puasa bagi meraikan anak-anak yatim pada bulan Ramadan.
Surau kami telah berusia lebih dari 30 tahun lamanya. Sudah banyak kerosakkan yang terjadi. Sebagai Ajk surau, tentulah kami ingin jemaah yang datang dapat menunaikan ibadah dengan lebih selesa. Sebelum ini, banyak yang kami telah menaik taraf di bahagian luar surau. Sekarang kami ingin menaik taraf di dalam bahagian dalam surau. Kami bermula dengan pemasangan mihrab di bahagian dinding hadapan surau. Oleh itu kami memerlukan sebanyak RM23,500 untuk pemasangan mihrab.Kami memohon jasa baik anda semua dan juga anak mukim serta para jemaah yang baik hati untuk bersama-sama menaik taraf surau ini. Hal ini agar kita lebih selesa apabila beribadah di sini. Tambahan pula, Ramadan semakin hampir. Sudah tentu lebih banyak aktiviti di surau yang akan diadakan. Semoga semua mendapat manfaat daripada projek naik taraf ini.ورجلٌ تصدَّق بصدقةٍ فأخفاها حتى لا تعلمَ شمالُه ما تنفقُ يمينُه


Yang bermaksud: “Seorang yang bersedekah dengan tangan kanannya, ia menyembunyikan amalnya itu sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang disedekahkan oleh tangan kanannya.”

(Riwayat Al-Bukhari)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 28, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 27, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 27, 2023

MOHHAMAD SYAZWAN BIN ZAKARIA

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jan 27, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 27, 2023