PERTUBUHAN KEMANUSIAAN TANPA SEMPADAN

Dimulakan pada Nov 10, 2023

PAHALA MENGALIR DENGAN INFAQ AIR UNTUK TAHFIZ AL FURQAN

RM525 / 1.05 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM50,000

26 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Kami mengalu-alukan tuan/puan yang berbesar hati untuk berinfaq bersama-sama dalam pembinaan projek Infaq Air Bersih ini. Semoga ia menjadi saham akhirat kita kelak.


Pertubuhan Kemanusaan Tanpa Sempadan @ B-Humanity dengan Kerjasama Pertubuhan Ihsan Madani (Malaysia) sedang menggerakkan satu Projek Infaq dan Waqaf Air. Air merupakan sumber utama kehidupan bagi apa sahaja hidupan di muka bumi ini. Semasa tinjauan dan jelajah Tim B-Humanity ke lapangan, kami mendapati banyak institusi agama mengalami masalah air yang sangat teruk.PUSAT TAHFIZ AL-FURQAN MEMERLUKAN KEPRIHATINAN ANDA SEMUA


Projek Pembinaan Sistem air bersih sangat diperlukan oleh Maahad Tahfiz Al-Furqan kerana hampir sebegitu lama, tahfiz ini mengalami masalah tekanan air rendah, punca air yang berkeladak, tidak bersih dan berwarna kuning.Pusat Tahfiz Al-Furqan terletak di Kg Lanai, Kuala Ketil, Kedah Darul Aman. Pusat Tahfiz ini mempunyai pelajar hampir seramai 30 orang.  Kami telah melawat tahfiz ini sebanyak 2 kali dan merasakan keperluan yang sangat tinggi untuk kita bersama menaja dan memberikan infrastruktur air bersih untuk Tahfiz Al-Furqan ini.Anak Tahfiz Al-Furqan sedang melakukan hafalan Al-Quran.
Antara aktiviti harian dan mingguan mereka.Lokasi pembinaan tapak telaga air baru yang akan dibina di sini.MASALAH YANG DIHADAPI OLEH TAHFIZ AL-FURQAN?Menggunakan air tadahan hujan untuk standby sekiranya air telaga kering.
Pam air tidak dapat menyedut begitu banyak air atas faktor kurang tekanan dan air tidak sampai.Kelihatan air yang sangat berminyak memerlukan penapisanAlhamdulillah pada bulan Oktober 2023 yang lalu, B-Humanity bersama Ihsan Madani sebagai Rakan Strategik menandatangani satu perjanjian persefahaman MOU dengan Pusat Tahfiz Al-Furqan dan Syarikat Kontraktor yang bertauliah.

BERAPA KOS YANG DIPERLUKAN?"Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, setiap tangkai pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipat gandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya." (Surah Al-Baqarah: 261)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 30, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 28, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Mar 21, 2024

AASHA

Menyumbang sebanyak RM50.00

Feb 23, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Dec 24, 2023

Kempen Sumbangan Tamat