INFAQ AL QURAN DI SURAU PEDALAMAN SEKITAR SARAWAK

RM2,046 / 40.92 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM5,000

93 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom bantu Pertubuhan Kebajikan Kasih Sayang Daerah Sibu untuk mengagihkan naskah Al-Quran di surau pedalaman Sarawak. Ini merupakan peluang untuk kita bersama mencari pahala yang akan terus mengalir.


Assalammualaikum Tuan-tuan dan Puan-puan para dermawan sekalian. RM5,000 dana diperlukan bagi menjayakan kempen Sedekah Al-Quran Fasa 1 untuk membantu setiap surau di pedalaman Sarawak terutamanya daerah Semop, Daro. Kami juga berharap melalui sumbangan ini setiap surau mempunyai Al-Quran yang baru serta mampu melahirkan lebih ramai lagi golongan pencinta Al-Quran.Contoh Al Quran yang akan kami beli dan edarkan di setiap surau di pedalaman Sarawak yang memerlukan.

Al-Quran tersebut menjadi keutamaan kami kerana kami percaya dan yakin ianya perlu dijadikan sebagai pilihan kita semua untuk disedekah pada Surau yang terpilih untuk ditukar dari Al-Quran yang lama kepada Al-Quran yang baru kerana satu keperluan para jemaah yang hadir. Setiap Surau akan menerima sekurang-kurangnya tidak kurang dari 50 buah naskah Al-Quran bagi menggantikan Al-Quran yang telah usang dan rosak.


Alhamdulillah kutipan yang kami berjaya lakukan pada tahun 2021 mendapat sambutan yang amat menggalakkan daripada tuan puan dermawan sekalian.

Allah berfirman "Allah memusnahkan riba dan menyuburkan sedekah. Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang tetap dalam kekafiran, dan selalu berbuat dosa." (QS. Al-Baqarah: 276)


Antara surau yang akan mendapat perhatian khusus di dalam agihan naskah Al Quran berkenaan untuk kegunaan para jemaah


Rasulullah SAW bersabda, “Apabila anak Adam (manusia) meninggal dunia, maka terputuslah semua (pahala) amal perbuatannya kecuali tiga macam perbuatan, iaitu sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat, dan anak soleh yang mendoakannya.“ (Hadis Riwayat Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

KU MUHAMAD

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM20.00

Jun 17, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 16, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 16, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jun 16, 2023

Kempen Sumbangan Tamat