INFAQ KEPERLUAN ASRAMA ANAK YATIM FASA 7

RM3,200 / 45.71 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM7,000

169 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim dan Asnaf Iman dan Amal mempelawa orang ramai untuk menyumbang sedikit sedekah yang dapat memberikan manfaat kepada golongan anak-anak yatim dan asnaf.


Sesungguhnya anak-anak yatim ini adalah mereka yang dicintai oleh Rasulullah SAW. Tidak akan miskin dengan amalan bersedekah dan infaq, malah Allah akan gandakan lagi rezeki tuan-tuan. Ayuh bersama-sama menjayakan program ini demi manfaat penerima-penerima sumbangan dan semoga sumbangan anda semua diberi pahala dan ganjaran yang besar oleh Allah SWT.


Kami dari Pertubuhan Iman Amal ingin memohon sumbangan untuk anak anak yatim asnaf kegunaan secara mingguan, antaranya:

1.Menyediakan makanan yang baik untuk anak yatim dan asnaf

2.Menyediakan pembelajaran yang baik.

3.Menyediakakan tempat tinggal dan tempat belajar yang selesa

4.Menyediakan pakaian yang baik dan bagus untuk anak anak yatim dan asnaf.Sesungguhnya anak-anak yatim ini adalah mereka yang dicintai oleh Rasulullah SAW. Besarnya fadhilat bersedekah ni, sehinggakan mereka yang sudah meninggal, merayu-rayu kepada Allah SWT untuk kembalikan dia ke dunia untuk bersedekah. Malangnya, pada waktu itu, segalanya sudah terlambat. Harta yang dulunya miliknya, sudah bertukar milik kepada warisnya. Kerana yang kekal bersama kita, hanyalah harta kita sedekahkan. Allahu! Ruginya mereka yang tidak bersedekah."Syaitan itu menjanjikan (menakut-nakutkan) kamu dengan kemiskinan dan kepapaan (jika kamu bersedekah atau menderma), dan ia menyuruh kamu melakukan perbuatan yang keji (bersifat bakhil kedekut); sedang Allah menjanjikan kamu (dengan) keampunan daripadaNya serta kelebihan kurniaNya. Dan (ingatlah), Allah Maha Luas limpah rahmatNya, lagi sentiasa Meliputi PengetahuanNya." - (QS. Al-Baqarah 2: Ayat 268)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Aug 08, 2022

ROHAIZAWATIE

Menyumbang sebanyak RM25.00

Aug 08, 2022

ESAH ALI HUSSAIN

Menyumbang sebanyak RM50.00

Aug 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Aug 08, 2022

Kempen Sumbangan Tamat