ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Dec 09, 2021

INFAQ KHAS ANAK YATIM KURANG UPAYA

RM7,000 / 100.00 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM7,000

195 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Infaq Khas Anak Yatim Kurang Upaya


“Mereka bertanya kepadamu tentang anak yatim, katakanlah, adalah baik bagi mereka untuk memperbaiki keadaan mereka,” (Surah Al-Baqarah [2]: 220).


Beberapa kelebihan lain mengasihi anak yatim;

 

✅ Rebut peluang menjadi sahabat Rasulullah ﷺ di Syurga

✅ Pengasuh anak yatim dijamin masuk Syurga

✅ Dapatkan pertolongan Allah SWT.

✅ Mengelakkan siksa Akhirat

✅ Pelaburan amal untuk Akhirat


Insya Allah, infaq anda akan diberikan kepada anak yang paling disayangi oleh Rasulullah ﷺ. Bukan sekadar anak yatim biasa, tetapi yatim yang masing-masing telah dipilih oleh Allah SWT. dengan takdir yang luar biasa.


Ada 62 anak yatim OKU di Rumah Anak Yatim Ummul Mahmudatul Azhar, Jombang. Kebanyakan mereka mempunyai keperluan khas seperti cacat penglihatan (buta), cacat pertuturan (pekak), rencat akal, tunadaksa (cacat fizikal), pelbagai kecacatan (kecacatan yang mempunyai lebih daripada satu kecacatan) dan tunalaras (suara/nada). Yang lain adalah yatim piatu, anak-anak yang terbiar, dan anak daripada keluarga miskin.


Walaupun begitu, semua mempunyai semangat yang tinggi agar kelak berdikari tanpa membebankan sesiapa. Mereka diajar dari perkara kecil seperti makan, mandi dan membasuh pakaian sendiri. Juga sukan bersama, menjalankan aktiviti pembersihan Rumah Anak Yatim, dan mengaji Al-Quran.Kerana kekurangan dana operasi, tidak mampu untuk makan dan menjalani rawatan kesihatan secara berkala kerana ketidakupayaan mereka lagi. Sumbangan anda mampu memenuhi dua keperluan ini. Insya Allah, selepas kempen ini tercapai dan bantuan disalurkan, sasaran akan ditingkatkan bagi membantu lebih banyak Rumah Anak Yatim lain yang memerlukan.


Bukan jumlah yang dikira, tetapi kesudian anda untuk bersedekah itu dipandang tinggi di sisi Allah SWT. Jazakumullah khayran. Allah SWT. jualah yang akan menggantikan segala kebaikan yang telah anda berikan. Doa ikhlas dari kami semoga kebahagiaan, kemudahan, dan kelapangan sentiasa bersama anda dan keluarga, amin ya Rabb.
Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM197.00

Jan 26, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2022

Kempen Sumbangan Tamat