ASAR HUMANITY

Dimulakan pada May 26, 2023

INFAQ SUBUH BULAN ZULKAEDAH UNTUK BANTUAN BERAS BAGI ORANG KURANG BERKEMAMPUAN

RM355 / 11.83 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

27 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom lipat gandakan infaq subuh di bulan Zulkaedah, inshaAllah keberkahan dari satu per satu butir beras yang akan diagihkan kepada orang yang tak berkemampuan!


Asar Humanity tidak akan lelah memaklumkan terus keutamaan bulan Zulkaedah. Di mana bulan ini termasuk salah satu bulan yang Allah perintahkan untuk melakukan amal shalih dan melarang umat Islam untuk berbuat maksiat.“Sesungguhnya bilangan bulan-bulan di sisi (hukum) Allah ialah dua belas bulan, (yang telah ditetapkan) dalam Kitab Allah semasa Ia menciptakan langit dan bumi, di antaranya empat bulan yang dihormati. Ketetapan yang demikian itu ialah agama yang betul lurus, maka janganlah kamu menganiaya diri kamu dalam bulan-bulan yang dihormati itu (dengan melanggar laranganNya); dan perangilah kaum kafir musyrik seluruhnya sebagaimana mereka memerangi kamu seluruhnya; dan ketahuilah sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang bertaqwa.” (At-Taubah 9:36)Asar Humanity menjemput anda untuk melakukan amal sholih utamanya di waktu subuh yang inshaAllah mustajab, karena pada waktu subuh malaikat-malaikat Allah pun mendoakan setiap manusia yang beribadah dan beramal sholih.


Mahukah kita meraih keberkahan berlipat ganda?InshaAllah Asar Humanity berkomitmen terus menyampai amanah kebaikan hati anda, sebagaimana yang sampai saat ini sumbangan dari anda sudah kami teruskan kepada orang-orang yang membutuhkan. Suka nilai cita kebaikan dari anda terlihat dari senyuman mereka. Infaq subuh ini juga akan kami agihkan dalam bentuk bantuan beras sebagai makanan asas kepada orang-orang miskin, yatim dhuafa, mualaf dan orang tak berkemampuan lainnya. Setiap butir beras yang kita hantarkan, akan menjadi saksi amal sholih dan kedermawanan di akhirat kelak.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 06, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jun 02, 2023

ZUHAILI AHMAD

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 31, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 31, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 30, 2023

Kempen Sumbangan Tamat