ACT FOUNDATION

Dimulakan pada Jan 28, 2022

INFAQ TABUNG PENDIDIKAN ANAK YATIM

RM10,965 / 109.65 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

365 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Anak anak yatim yang mempunyai semangat belajar tinggi ingin sekolah semula, Mari sisihkan rezeki supaya mereka dapat menuntut ilmu!

Ya Allah.. Susah sungguh kehidupan anak-anak yang tidak berdosa ini pada usia yang sangat muda. Tiada lagi kasih sayang sepenuhnya daripada ibu bapanya. Ditambah pula dengan nasib mereka yang terpaksa hidup serba kekurangan.


Seperti Rahmat, Wulan, dan Siti. Yang telah kehilangan ibunya (Allahyarham Ibu Juminingsih) setelah beberapa bulan ayahnya (Allahyarham Imam Supardi) meninggal dunia. Mereka kini dibesarkan oleh bapa saudara mereka, yang tidak dapat menjamin bahawa dia mampu menyara kehidupan ketiga-tiga anak yatim ini. Pakcik hanya bekerja sebagai buruh ladang dan pendapatannya sangat minima. Nak makan pun susah.Juga adik Wahyu, anak yatim yang kematian bapanya akibat terdedah kepada komplikasi. Nasib Wahyu yang lain ialah tangan kanannya tidak boleh dibuka untuk bergabung dengan badannya.Namun, di sebalik dugaan hidup yang getir, adik-beradik ini terus menaruh harapan yang tinggi untuk masa depan. Seperti Rahmat yang mengimpikan dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat pengajian tinggi agar nanti dapat membantu dua adiknya. Sayang sekali jika mereka terpaksa mengalah.


Adakah anda akan mengenepikan rezeki yang dimiliki untuk menyayangi anak-anak yang paling disayangi oleh Nabi ﷺ ini? Insyaallah, infaqmu adalah sedikit dari bentuk kasih sayang yang seharusnya mereka peroleh. Anda bukan sahaja akan membantu mereka sekarang, malah lebih-lebih lagi di masa hadapan.
Islam menggalakkan setiap muslim untuk berilmu. Rasulullah bersabda: "Ilmu dapat membawa seseorang kepada kebaikan dan ketakwaan." Insyaallah pahala infaq akan terus mengalir, setiap ilmu yang diperolehi digunakan untuk diri sendiri dan juga saudara mara dan ramai orang.

Ayuh, berikan mereka peluang untuk memperbaiki kehidupan mereka di masa hadapan.


Infaq anda akan disalurkan kepada anak-anak yatim yang memerlukan di Indonesia khususnya di kawasan terpencil seperti Purworejo, Jawa Tengah.


Jazakumullah khayran. Setiap kebaikan yang kamu berikan, Allah SWT. yang akan menggantikan mereka satu persatu, dengan keberkatan yang berlipat ganda. Doa setulus-tulusnya dari kami semoga kebahagiaan, kemudahan, perlindungan dan kelancaran rezeki sentiasa bersama anda dan keluarga, amin ya Rabb.Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM4,000.00

Feb 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Feb 08, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 08, 2022

LILY RAHAYU BT MOHD ZAMZAM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Feb 08, 2022

Kempen Sumbangan Tamat