Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Mar 25, 2022

INFAQ RAMADHAN BUAT FAKIR MISKIN DI KEMBOJA

RM11,030 / 110.30 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM10,000

320 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Semoga dengan sedekah pemberian kita ini kita dapat sedikit sebanyak pahalanya dan semoga Allah SWT merahmati kita semua & memberi ganjaran yang lebih besar untuk ini.


Bulan Ramadhan merupakan bulan mulia yang sering dinanti-nantikan oleh seluruh umat Islam di seluruh dunia. Masing-masing ingin mengejar untuk membuat kebaikan di bulan yang penuh dengan keberkatan dan keistimewaan yang tidak terhingga banyaknya. Hal ini seiring dengan janji Allah SWT, dimana Allah SWT akan melipat gandakan lagi ganjaran pahala segala ibadah dan amalan soleh khususnya di bulan Ramadhan.Sesiapa yang berpuasa Ramadan kerana iman dan mengharapkan keredaan Allah, maka Allah akan mengampuni seluruh dosanya seumpama dia baru lahir dari rahim ibunya." (Hadis riwayat Ahmad)Dalam kita mengejar ibadah di bulan Ramadhan ini, marilah kita bersama-sama melihat situasi saudara kita yang serba kekurangan dan masih tinggal di kawasan yang sungguh daif dan memerlukan bantuan.

Saudara muslim kita di Kemboja yang mana merupakan golongan minoriti disana amatlah memerlukan bantuan kita semua. Ada di antara mereka yang masih lagi tinggal di rumah yang sangat daif dimana masih bergantung pada air pam dan rata-rata mereka adalah golongan petani. Pilu hati kami mendengar luahan salah seorang ustaz disana, dimana mereka berharap sangat dalam bulan Ramadhan kali ini, dapat mereka merasa memakan daging yang mana hanya dapat dirasai setahun sekali.


Kami di PPIM bersama sumbangan.com ingin merealisasikan hasrat mereka dan mengambil inisiatif untuk melancarkan kempen “Infaq Ramadhan Buat Fakir Miskin di Kemboja” bagi meringankan beban mereka disana.


Target sasaran kami adalah sebanyak RM25,000 yang mana akan digunakan untuk memberi agihan daging bagi aktiviti berbuka puasa dan bersahur di masjid-masjid kepada golongan fakir miskin yang memerlukan disana.Semoga dengan sumbangan yang bakal kita berikan ini dapat menjadi asbab kebaikan buat kita semua. Semoga Allah SWT merahmati kita & memberi ganjaran yang lebih besar Insha Allah. Sesungguhnya umat Islam itu adalah bersaudara dan marilah kita berbuat baik dan menyumbang bersama sumbangan.com.


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

AISHA MARIAM BINTI ABDUL HAMEED

Menyumbang sebanyak RM100.00

Apr 27, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 27, 2022

ABDULLAH

Menyumbang sebanyak RM50.00

Apr 26, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 25, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Apr 24, 2022

Kempen Sumbangan Tamat