Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Dec 02, 2021

KEMPEN INFAQ VAN JENAZAH MADRASAH ROHBANIAH, KG. RAJA MACHANG

RM26,731 / 16.20 %

Telah Terkumpul Daripada Sasaran Sumbangan RM165,000

1122 penyumbang

155 Baki Hari

Kongsikan:

Tentang Kempen

"Bersama-sama Kita Memudahkan Urusan Fardhu Kifayah"
Assalamualaikum saudara-saudari yang dirahmati Allah SWT.

Di sini kami memohon & menyeru kita semua untuk bersama-sama menyumbang ke atas kempen ini. Tujuan kami adalah untuk mendapatkan sebuah van jenazah yang akan diinfaqkan atas nama Madrasah Rohbaniah untuk kegunaan masyarakat sekitar khususnya penduduk Kampung Raja, Machang Kelantan.

Penduduk setempat mengalami kesukaran & kepayahan dalam menguruskan hal jenazah bila berlakunya kematian. Penduduk setempat terpaksa mendapatkan khidmat van jenazah di kampung berdekatan di mana van tersebut juga sudah uzur. Makin merumitkan apabila berlakunya kematian serentak di antara kampung-kampung yang berdekatan dan mengakitbatkan urusan pengebumian sedikit terganggu.

Kami amat berharap, dengan adanya van jenazah yang baru ini, penduduk Kampung Raja & penduduk berdekatan mampu menyempurnakan urusan pengebumian jenazah dengan lebih cepat. Sesungguhnya sebaik-baik jenazah itu perlu disegerakan urusan pengebumiannya. Kami amat berharap budi baik & kesudian saudara-saudari menyumpang ke atas kempen ini. Hanya Allah SWT sahaja yang mampu membalas kebaikan tersebut.

Kami menitipkan doa buat saudara-saudari semua, semoga kita semua berada di bawah lindungan-NYA. Sentiasa dibawah rahmat – NYA. Semoga ada catatan kebaikan kita di bawa ke langit-NYA.


Terima kasih kami ucapkan pada semua #Penyumbang


Mudahnya Berbuat Kebaikan. Jom Kita Kongsikan Supaya Lebih Ramai Yang Dapat Kita Bantu. Semoga Pahala Ini Terus Mengalir & Mendapat Berkat Dari Allah Swt.

Kongsikan:

Anda merasakan kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Perkembangan Terbaru

Tiada perkembangan

Doa-doa #Penyumbang

Rujukan Teratas

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

AHMAD OMAR

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM20.00

Jan 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jan 24, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2022