YAYASAN ANGKASA

Dimulakan pada Jan 19, 2023

SEDEKAH JUMAAT BULAN JAMADILAKHIR FASA 4

RM70 / 2.33 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

7 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom sama-sama kita meraih pahala di bulan Jamadilakhir ini bulan yang penuh kerahmatan dan keberkatan dengan bersedekah serendah RM10 sahaja. Ayuh kita semua bantu mereka!


Salah satu doa qasar yang dibaca oleh Rasulullah ketika beliau terpaksa meninggalkan kampung halamannya di Mekah. Beliau berhijrah ke Madinah, dalam rangka melaksanakan perintah Allah SWT. Ketika itu Rasulullah SAW berasa sedih untuk meninggalkan Mekah. Agar hatinya lebih stabil dan diterima di tempat barunya, dia berdoa yang bermaksud.


"Ya Tuhanku, tempatkanlah aku dalam segala keadaan dan keadaan dengan cara yang Engkau redhai dan dengan cara yang mulia. Keluarkan aku dari segala tempat dengan keredhaan dan keagungan-Mu. Berikanlah aku kekuatan dari rahmat-Mu yang mampu membela aku."
Marilah kita berkongsi rezeki kepada pelajar-pelajar Institut Pengajian Tinggi yang terdiri daripada golongan B40 dan kurang berkemampuan seluruh negara di bawah tajaan Yayasan ANGKASA yang akan menerima manfaat melalui bantuan kewangan. Kami mensasarkan pelajar yang kurang berkemampuan dan InsyaAllah mereka akan dapat menerima manfaat ini. Subhanallah, alangkah berkahnya! Ini adalah panggilan Allah. Ayuh, inilah masanya untuk menyebarkan kebaikan dan akan menjadi simpanan di dunia dan akhirat.
Yayasan ANGKASA mendoakan saudara-saudari dan sekeluarga agar Allah menerima dan meninggikan darjat segala jenis ibadah yang dilakukan oleh kita pada bulan ini. Khususnya sedekah yang diberikan. Semoga Allah menerima segala ikhtiar yang diusahakan untuk mendapatkan rahmatNya. Sungguh, Allah jua lah yang akan menggantikan segala kebaikan yang anda sekeluarga berikan. Semoga Allah memakbulkan doa, perlindungan, kebahagiaan, kemudahan dan melancarkan rezekimu dan keluarga.


Sumbangan yang saudara-saudari hulurkan kepada Yayasan ANGKASA layak mendapat potongan cukai Lembaga Hasil dalam Negeri di bawah subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967 (nombor rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.7796). Jika memerlukan resit tersebut, diminta WhatsApp, 018-3550515 (En. Muhd Fawwaz), Pegawai Promosi dan Perkembangan Yayasan ANGKASA.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 24, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 23, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 20, 2023

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 20, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 20, 2023

Kempen Sumbangan Tamat