BANTU ASNAF YANG MEMERLUKAN KATIL DAN KERUSI RODA

RM415 / 13.83 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

25 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

MARI KITA BANTU WARGA ASNAF YANG TIDAK BERKEMAMPUAN UNTUK MENDAPATKAN KATIL ATAU KERUSI RODA YANG DIPERLUKAN. KITA BANTU MEREKA DAN SEMOGA PAHALANYA MENGALIR SEPERTI AIR.


Assalamualaikum wbt. Perubahan iklim ekonomi dan sosial dunia telah meninggalkan impak yang besar ke atas struktur sosio ekonomi manusia sejagat. Kehadiran pandemik Covid 19, penguncupan ekonomi dunia, kenaikan harga barangan dan lain-lain isu telah menyebabkan perubahan dalam sosial masyarakat.Tidak terkecuali yang menerima kesan adalah rakyat Malaysia. Apatah lagi golongan B40 yang sememangnya terdedah kepada perubahan ini. Kerajaan sendiri ada kalanya tidak berupaya untuk membantu rakyat yang memerlukan bantuan dengan kadar segera. Justeru, Pertubuhan Komuniti Ihsan Negeri Johor mengambil inisiatif untuk berkhidmat memenuhi keperluan tersebut.Ada kalanya pesakit warga emas mahupun golongan OKU memerlukan peralatan-peralatan seperti katil, kerusi roda, tongkat dan sebagainya. Permohonan telah dibuat kepada pihak kerajaan tetapi kadang kala prosesnya agak lambat. Kerana itu pihak Komuniti Ihsan memikirkan bahawa dengan adanya peralatan-peralatan ini sedia ada maka mudah untuk menyalurkan bantuan dengan seberapa segera. InsyaAllah dengan bantuan ini maka pahala yang mengalir seumpama air sungai yang mengalir. Allah memuliakan orang yang bersedekah sehingga Nabi SAW telah bersabda hadis ini:ما نَقَصَتْ صَدَقَةٌ مِن مالٍ، وما زادَ اللَّهُ عَبْدًا بعَفْوٍ، إلَّا عِزًّا


Maksudnya: “Tidak akan berkurang harta dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kemuliaan baginya.” (Riwayat Muslim)

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 07, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 07, 2023

ELYNA

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 07, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 06, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 06, 2023

Kempen Sumbangan Tamat