Pusat Jagaan Titian OKU Nur

Dimulakan pada Jan 02, 2024

BANTUAN MEMBELI KELENGKAPAN KEMUDAHAN BUAT WARGA EMAS OKU

RM62,012

Telah terkumpul

2265 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

Pusat Jagaan OKU Nur ini telah beroperasi selama 14 tahun. Pusat jagaan ini hanya menempatkan orang Islam sahaja dan mempunyai 86 orang penghuni yang terdiri daripada golongan warga emas dan OKU.


Memandangkan sebelum ini penghuni warga di sini tidak dapat diasingkan dengan baik kerana masalah ruang yang sempit. Kini, ruang pengasingan mengikut jantina telah ada untuk kami asingkan mereka dengan lebih selesa, namun kami masih kekurangan lagi dari segi kemudahan fasiliti seperti katil, perabot, alat pemegang di tandas, dinding dan sebagainya.

Untuk pengetahuan semua, penghuni pusat jagaan kami kebanyakannya adalah warga emas dan OKU yang tidak ada waris yang dihantar oleh pihak hospital serta Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).


Dengan rezeki ini, pihak kami sudah berjaya membina asrama dan kini kami berhasrat untuk menambah kemudahan fasiliti untuk warga emas dan OKU di asrama ini agar keselesaan untuk mereka terjamin. Ribuan terima kasih buat para penyumbang, ayuh sama-sama membela nasib warga emas dan OKU.Besar harapan kami agar pihak anda para dermawan dapat bersama-sama kami dalam misi mengumpul dana bagi merealisasikan impian para penghuni menduduki kediaman baru yang lebih selesa, Insya'Allah. Sesungguhnya, membantu golongan yang memerlukan seperti warga emas dan OKU akan sentiasa mendapat ganjaran daripada Allah dan hidup sentiasa berada di dalam berkat-Nya.
"Tidak akan dikurangi harta dengan sebab bersedekah, Allah SWT tidak akan menambah keampunan seseorang hamba melainkan seseorang itu ditambahkan dengan kemuliaan. Tidaklah seseorang itu merendah diri kerana mengharapkan keredaan Allah melainkan akan diangkat darjatnya." (Riwayat Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM11.00

Jul 12, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 11, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jun 23, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jun 16, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jun 16, 2024