BANTUAN KERANDA JENAZAH KEPADA MASJID YANG MEMERLUKAN

RM3,352 / 16.76 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM20,000

179 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Allahuakbar! Marilah bersama kami berkongsi rezeki untuk membantu membuat KERANDA JENAZAH bagi memudahkan urusan jemaah masjid tersebut, kalau bukan kita siapa lagi?


Assalamualaikum wbt, para dermawan dan para penyumbang yang di kasihi, kami dari Pertubuhan Bakti Sabah terpanggil untuk menjalankan kempen BANTUAN  KERANDA JENAZAH KEPADA MASJID YANG MEMERLUKAN di mana masjid ini sangat memerlukan keranda tersebut untuk mengangkat jenazah, kerana keranda yang ada sekarang sudah lama dan rosak. Masjid masjid yang memerlukan keranda tersebut adalah seperti berikut:


Nama masjid di atas di Daerah BELURAN

1. Masjid Kg Keniogan 1 keranda

2. Masjid Kg kulapis 1 keranda

3. Masjid Kg Tatabuan 1 keranda

 


Nama masjid di atas Ini di Daerah SANDAKAN

1. Masjid Kg Senawang 1 keranda


Sabda Rasulullah SAW: "Sesungguhnya sedekah seorang muslim itu memanjangkan umur dan mencegah dari mati dalam keadaan buruk dan Allah Taala pula menghapuskan sikap sombong dan membangga diri si penderma dengan sebab sedekahnya."(Hadis Riwayat Tabrani)


Di sini kami sediakan contoh keranda jenazah masjid yang akan di buat bagi di INFAQ kan kepada Masjid masjid seperti di atas.

Bantuan yang akan diberikan adalah keranda jenazah yang lengkap di buat dari steeles stell. Wang tunai yang kami dapat akan membeli barang untuk membuat keranda seperti di atas serta upah pembuat keranda jenazah tersebut melalui kempen ini. Bantuan ini akan diberikan secara ikut giliran kepada masjid masjid seperti di atas mengikut sumbangan yang diperolehi.


Marilah bersama kita membantu membuat keranda jenazah untuk di berikan kepada masjid masjid seperti di atas bagi memudahkan urusan jemaah jemaah masjid, mungkin sedikit di mata kita tetapi besar maknanya di mata mereka. Marilah berganding bahu ibarat berat sama dipikul ringan sama dijinjing. Menyumbang serendah RM10 untuk bantu mereka.


ALLAHUAKBAR!


Jom #BuatBaik!Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 04, 2022

IZWAN AZIZI BIN ISMAIL

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 29, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 04, 2022

HAMBA ALLAH

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 02, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Sep 28, 2022

Kempen Sumbangan Tamat