PERTUBUHAN KEBAJIKAN DASAR JOHOR

Dimulakan pada Apr 19, 2021

KONGSI REZEKI RAMADHAN MUAR SEGAMAT

RM75,056 / 100.07 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM75,000

1752 Penyumbang

Kempen Berjaya

Kongsi:

Tentang Kempen

Assalamualaikum kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Kami dari PERTUBUHAN KEBAJIKAN DASAR JOHOR (PPM-014-01-16072019) dengan rendah hati ingin mengajak anda semua untuk bersama kami bagi menjayakan...

Assalamualaikum kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Kami dari PERTUBUHAN KEBAJIKAN DASAR JOHOR (PPM-014-01-16072019) dengan rendah hati ingin mengajak anda semua untuk bersama kami bagi menjayakan program "Kongsi Rezeki Ramadhan Muar dan Segamat". Moga dengan pelaksanaan program ini menjadi bukti keprihatinan kita kepada mereka yang kurang bernasib baik dalam menempuhi ibadah dalam bulan Ramadhan disamping membawa keberkatan kepada para penyumbang.

Program ini dijalankan bagi memberi keringanan beban hidup individu dan keluarga yang kurang bernasib baik bersempena dengan bulan Ramadhan yang mulia ini. Moga dengan program ini dapat menyuntik semangat buat para penerima sumbangan untuk menjalani kehidupan dengan lebih baik. Ditambah pula dengan keadaan virus COVID-19 yang sedang melanda negara dan seluruh dunia pada masa kini. Justeru, kami sangat komited untuk membantu mereka yang memerlukan dalam bulan Ramadhan yang mulia ini dan ingin mengajak anda semua untuk membantu bersama-sama dengan memberikan sumbangan sekaligus dapat meningkatkan ilmu pengetahuan dalam pengajian ilmu.

Pihak kami akan menguruskan sumbangan bagi pihak anda berbentuk;

o Makanan Ruji

o Keperluan Asas

o Pengajian-pengajian Ilmu

o Pembangunan Dasar Insan Cemerlang

Semoga dengan program yang dijalankan ini menjadi salah satu bukti keprihatinan umat Islam di Malaysia yang berterusan tanpa mengira latar belakang diri dalam menghulurkan sumbangan bagi meringankan sedikit kesusahan yang dialami oleh golongan yang kurang bernasib baik. Di samping itu, semoga usaha sebegini akan mendekatkan lagi para penyumbang kepada penghayatan sebenar bulan Ramadhan Al-Mubarak. Bukan jumlah yang dikira, tetapi niat dan keikhlasan anda untuk memberikan sumbangan itu yang dinilai oleh Allah SWT. 


“Dan belanjakanlah (harta bendamu) di jalan Allah, dan janganlah kamu menjatuhkan dirimu sendiri ke dalam kebinasaan, dan berbuat baiklah, kerana sesungguhnya Allah menyukai orang-orang yang berbuat baik". Surah Al-Baqarah (Ayat 195).


Yang Benar,

Azharidzuan bin Abu Bakar

Pengurusi

PERTUBUHAN KEBAJIKAN DASAR JOHOR

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jun 17, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Jun 05, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 03, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 02, 2021

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 30, 2021

Kempen Sumbangan Tamat