MOHON SUMBANGAN KOS OPERASI DAN PENGURUSAN BULANAN

RM200 / 1.00 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM20,000

14 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Jom bantu kami dalam kempen bantuan kos operasi dan pengurusan untuk anak-anak asnaf dan yatim Rumah Amal Asnaf Al Barakh untuk membantu anak-anak ini. Semoga sumbangan anda diberkati olehNya.


Pertubuhan Kebajikan Asnaf Al Barakh Malaysia telah menubuhkan Rumah Amal Asnaf Al-Barakh. Rumah amal yang beroperasi kini merupakan sebuah asrama bagi 38 orang kanak-kanak yang berumur dari 6 tahun sehingga 14 tahun. Asrama kami terdiri daripada golongan asnaf fakir miskin dan anak-anak yatim yang mempunyai sejarah hidup yang amat menyedihkan dan sukar untuk dihurai melalui kata-kata.Asrama kini mempunyai seorang pengurus, seorang ustaz, 2 orang pemandu van, 2 tukang masak dan warden-warden. Asrama dan pejabat pengurusan amat memerlukan bantuan dari orang ramai untuk terus beroperasi. Kos-kos seperti penggunaan elektrik, air, bekalan barang-barang basah dan kering terasa sukar untuk diperolehi sejak akhir-akhir ini. Kami berharap semua pihak dapat menyalurkan bantuan kepada kami supaya kebajikan anak-anak kami terpelihara dan agar mereka dapat menghadapi kehidupan seperti orang lain diluar sana.Berikut merupakan matlamat utama bagi kempen ini:


1. Kos sewa asrama.

2. Elaun tenaga pengajar dan pekerja.

3. Bil utiliti.

4. Perbelanjaan kenderaan (repair , minyak kenderaan dan maintenance).

5. Perubatan anak-anak dan lain-lain lagi.


Semua kos-kos yang tersebut berjumlah lebih kurang RM20,000.


مَثَلُ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ ۗ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

Yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi Meliputi ilmu pengetahuan-Nya. (Surah al-Baqarah: 261)

Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 04, 2022

SHUKOR JALIL

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 04, 2022

SUDIN BIN YAKOB, RAIDAH BINTE HASSAN & IRLIA SUMANTI BINTI SUDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Nov 01, 2022

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 20, 2022

SUDIN BIN YAKOB, RAIDAH BINTE HASSAN & IRLIA SUMANTI BINTI SUDIN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Oct 19, 2022

Kempen Sumbangan Tamat