JOM MENYUMBANG UNTUK BEKALAN LAMPIN DEWASA

RM235 / 7.83 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

9 Penyumbang

1 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

BANTULAH SAUDARA-SAUDARA KITA YANG TERLANTAR. MEMERLUKAN SUMBANGAN UNTUK PEMBELIAN LAMPIN PAKAI BUANG DEWASA. PAHALA SUMBANGAN MENGALIR SEPERTI AIR SUNGAI MENGALIR TANPA HENTI.


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Desawarsa ini kenaikan harga kos barangan asas semakin meningkat dan tidak terkawal. Rakyat tertekan dan terhimpit apatah lagi dikalangan asnaf, B40 mahupun sesiapa sahaja yang terkesan dengan kenaikan ini. Kenaikan harga barangan menyebabkan pendapatan bersih rakyat semakin terhakis.
Walaupun harga naik namun rakyat terpaksa juga berusaha untuk meletakkan hidangan di atas meja. Tetapi dikala ini kuantiti barangan yang boleh dibeli semakin menipis. Maka barangan keperluan yang lain terpaksa dikurangkan demi untuk keluarga dari kekurangan makanan. Antara barangan keperluan yang terjejas adalah lampin pakai buang bagi golongan dewasa. Lampin pakai buang ini amat diperlukan oleh golongan yang memerlukan atas asbab kebersihan diri. Namun kenaikan harga menyebabkan kuantiti yang boleh digunakan semakin mengecil. Maka pihak Komuniti Ihsan terpanggil untuk membantu mengedarkan barangan ini kepada:


1. Warga emas

2. Asnaf

3. OKU

4. Pesakit terlantar

5. Mereka yang sangat memerlukan
Sasaran kami adalah agar dapat membantu lebih kurang RM4000.00 bagi meringankan beban mereka. Sesuai dengan sabda Rasulullah SAW:


وَمَنْ يَسَّرَ عَلَى مُعْسِرٍ يَسَّرَ اللهُ عَلَيْهِ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ


“Barangsiapa yang mempermudah urusan mereka yang kesusahan, maka Allah akan mempermudahkan urusannya di dunia dan di akhirat.” (HR Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM50.00

Jan 19, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 18, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jan 18, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Jan 17, 2023

TAN SUE MEI

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 17, 2023