AYUH INFAQ BERAS UNTUK MAKANAN BERKUALITI BAGI ASNAF

RM135 / 4.50 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

6 Penyumbang

5 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Kempen ini adalah berdasarkan semangat kebersamaan dan kepedulian kita sebagai masyarakat. Sama ada kita mampu memberikan bantuan dalam bentuk makanan mentah ataupun beras. Jom bantu!


Kempen bantuan makanan dan beras adalah sebuah inisiatif yang bertujuan membantu memenuhi keperluan asas rakyat. Semasa kita menghadapi masa yang mencabar seperti ini, terutamanya dalam konteks keadaan sosial dan ekonomi semasa. Ini adalah tanggungjawab kita untuk saling membantu dan memberikan sokongan kepada mereka yang memerlukan.Begitu banyak individu dan keluarga yang sedang menghadapi kesukaran dalam memenuhi keperluan asas mereka, terutamanya dalam memperoleh makanan dan beras yang mencukupi. Banyak faktor yang menyumbang kepada keadaan ini, termasuk kehilangan pekerjaan, kenaikan harga barang, dan kesukaran ekonomi yang melanda masyarakat kita. Oleh itu, sebagai warga yang prihatin, kita perlu mengambil inisiatif untuk menyediakan bantuan yang diperlukan kepada mereka yang memerlukan.


Selain itu, kempen ini juga bertujuan untuk mengumpul sumbangan makanan dan beras dari mereka yang mampu untuk kemudian disalurkan kepada keluarga yang memerlukan. Ini adalah langkah pertama dalam membantu mereka bangkit semula dan memberi mereka sokongan yang diperlukan untuk menghadapi cabaran mereka. Dalam kempen ini, kita semua boleh turut serta, sama ada sebagai individu, kumpulan masyarakat, atau syarikat. Setiap sumbangan yang diberikan adalah berharga dan memberi impak yang besar kepada mereka yang memerlukan.Ini adalah langkah pertama dalam membantu mereka bangkit semula dan memberi mereka sokongan yang diperlukan untuk menghadapi cabaran mereka. Dalam kempen ini, kita semua boleh turut serta, sama ada sebagai individu, kumpulan masyarakat, atau syarikat. Setiap sumbangan yang diberikan adalah berharga dan memberi impak yang besar kepada mereka yang memerlukan.Ingin ditekankan bahawa kempen ini adalah berdasarkan semangat kebersamaan dan kepedulian kita sebagai masyarakat. Sama ada kita mampu memberikan bantuan dalam bentuk makanan mentah, beras, atau sumbangan kewangan, setiap tindakan kecil akan memberikan harapan kepada mereka yang memerlukan. Semua usaha kecil ini akan membawa kelegaan dan memberikan sokongan kepada mereka yang sedang berjuang.


Tambahan, ini adalah satu usaha yang untuk memperjuangkan keadilan dan kebajikan masyarakat kita. Kita semua perlu bersatu tenaga dan menghadapi cabaran ekonomi semasa.وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ


"Dan tolong-menolonglah kamu dalam mengerjakan kebajikan dan takwa, dan jangan tolong-menolong dalam perbuatan dosa dan permusuhan. Bertakwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah sangat berat siksaan-Nya."


(Q.S Al-Maidah: 2)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jun 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 12, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 12, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 12, 2024