MARI KITA BANTU MASJID UNTUK MESIN AIR

RM1,905 / 63.50 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

118 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

MARI KITA BANTU MASJID MENYEDIAKAN MESIN AIR. MEMBERI MAKAN DAN MINUM PADA JEMAAH MASJID AMAT BESAR PAHALANYA DI SISI ALLAH DAN PAHALA MENGALIR TANPA HENTI.


Assalamualaikum wbt. Masjid adalah tempat persinggahan bagi menunaikan solat. Masjid juga adalah tempat persinggahan bagi mereka yang musafir yang ingin melepaskan lelah disamping untuk beribadat.Masjid dijadikan one stop centre untuk beribadat dan kegiatan komuniti. Sebagai pusat RnR bagi golongan yang memerlukan masa untuk berehat. Amal Muslim BP menyedari tentang fungsi masjid ini dengan lebih meluas lagi. Sehubungan dengan itu, Amal Muslim BP membawakan konsep menyumbang bagi membeli mesin air bagi keperluan jemaah masjid baik dari jemaah tempatan mahupun musafir yang singgah.
Memberi makan dan minum bagi musafir amat besar pahalanya disisi Allah. Apatah lagi musafir ini mengambil peluang untuk melaksanakan ibadat di dalam masjid. Secara tak langsung mendidik hati yang keras supaya menjadi lembut.


Di dalam sebuah hadis daripada Abi Syuraih RA bahawa Rasulullah SAW bersabda maksudnya: "Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah dia berbuat baik kepada jirannya." (Riwayat Muslim)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

KHAIRIL AMRI BIN ROHIM

Menyumbang sebanyak RM60.00

Mar 30, 2023

KHAIRIL RIZAL BIN ROHIM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Mar 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Mar 29, 2023

Kempen Sumbangan Tamat