SUMBANGAN AIR MINUMAN KEPADA YANG MEMERLUKAN

RM225 / 7.50 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM3,000

15 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Marilah kita membantu institusi untuk menyumbang air minuman di kala panas terik melanda negara kita. Keperluan air menjadi keutamaan yang tinggi dan amat diperlukan. Jom bantu kami!


Air merupakan keperluan asas yang sangat penting bagi kehidupan manusia. Namun, pada saat cuaca sedang panas, keperluan akan air menjadi semakin meningkat, terutama bagi murid dan pelajar. Hal ini menjadi perhatian serius bagi sekolah kerana keadaan cuaca yang melampau dapat mempengaruhi kesihatan murid dan pelajar sekolah, tahfiz dan madrasah.


Untuk mengatasi masalah ini, perlunya mesin air minuman dan air botol untuk memenuhi keperluan akan air bersih dan minuman yang sihat bagi para murid, pelajar pengajar. Mesin air minuman akan membantu sekolah dalam menyediakan keperluan air minum.Dalam hal ini, para penyumbang diharapkan dapat memberikan sumbangan mesin air minuman dan air botol bagi sekolah. Sumbangan ini sangat diperlukan, terutama pada saat cuaca sedang panas. Dengan tersedianya mesin air minuman dan air botol, pelajar serta pengajar akan lebih mudah untuk mengakses air bersih dan minuman yang sihat sehingga keadaan kesihatan dan kesejahteraan mereka akan semakin terjaga.Namun, sumbangan ini tidak hanya sekadar memberikan mesin air minuman dan air botol tetapi juga memberikan dampak positif bagi sekolah dan lingkungan sekitar. Dengan menyediakan mesin air minuman dan air botol, sekolah dapat mengurangi penggunaan botol plastik dan mengurangi sampah plastik yang berdampak buruk bagi lingkungan.Selain itu, hal ini juga akan membantu para pelajar dan pengajar tentang pentingnya penggunaan botol kitar semula sebagai bentuk upaya pelestarian persekitaran. Dalam rangka untuk membekalkan mesin minuman dan air botol minuman ini, pihak Komuniti Ihsan merangka untuk membabitkan 5 institusi yang akan terpilih nanti sebagai fasa 1. Angka ini akan bertambah dari masa ke semasa.Sumbangan mesin air minuman dan air botol sangat diperlukan pada saat cuaca sedang panas di sekolah. Sumbangan ini akan memberikan dampak positif bagi kesihatan pelajar dan staf pengajar serta membantu upaya pelestarian sekitar. Oleh kerana itu, mari bergerak bersama untuk memberikan sumbangan yang bermanfaat bagi sekolah dan lingkungan sekitar.


Allah SWT juga berfirman: “Wahai orang yang beriman! berbelanjalah sebahagian daripada hasil usaha kamu yang baik, dan sebahagian daripada apa yang Kami keluarkan dari bumi untuk kamu. Janganlah kamu sengaja memilih yang buruk daripadanya, lalu kamu nafkahkan padahal kamu sendiri tidak akan mengambilnya, kecuali memejamkan mata padanya. Dan ketahuilah, sesungguhnya Allah Maha Kaya, lagi Maha Terpuji.” (Al Baqarah: 267)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 10, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM25.00

Jun 09, 2023

ABDUL KARIM BIN MOHAMED

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 06, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 02, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jun 01, 2023

Kempen Sumbangan Tamat