Persatuan Pengguna Islam Malaysia

Dimulakan pada Jul 25, 2022

KEMPEN MENAIKTARAF MASJID KG RUMDENG KEMBOJA

RM36,839 / 36.84 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM100,000

1954 Penyumbang

343 Baki Hari

Kongsi:

Tentang Kempen

Masjid Kg. Rumdeng memerlukan bantuan anda untuk menaik taraf tempat berwudhu' dan menambah atap di sekeliling masjid. Jom sumbang sekarang.


Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah, dengan izinNya sumbangan untuk mendirikan sebuah masjid baru di Kg Rumdeng, Kemboja telah mencapai jumlah sasaran dan kini masjid telah digunakan sepenuhnya untuk tujuan ibadah & keagamaan.
Terima kasih atas usaha para penyumbang yang telah menyumbang dalam menjayakan pembangunan masjid ini. Alhamdulillah syukur Ya Allah. Kini penduduk kampung telah menggunakan masjid ini untuk kegiatan ibadah dan lain-lain lagi. 
Syukur, semakin ramai yang datang beribadah di Masjid Rumdeng ini, hasil dari sumbangan kita semua. Pihak masjid masih memerlukan sedikit lagi dana untuk membesarkan tempat berwudhu’ dan untuk menambah atap di kawasan masjid. Hal ini kerana, ramai penduduk yang menggunakan masjid ini dan tempat wudhu' sedia ada tidak dapat menampung bilangan jemaah yang ramai. InsyaAllah, masjid ini akan dimanfaatkan sebaiknya oleh penduduk di kawasan itu sebagai tempat untuk beribadah dan juga gedung ilmu untuk semua lapisan masyarakat. Semoga pahala sumbangan para penyumbang akan terus mengalir dan menjadi salah satu asbab untuk ke syurga kelak, InsyaAllah.
"Siapa yang membangun masjid karena Allah walaupun hanya selubang tempat burung bertelur atau lebih kecil, maka Allah bangunkan baginya (rumah) seperti itu pula di surga." (HR. Ibnu Majah)


Jom #BuatBaik!


Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 19, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 18, 2024

MOHAMED ILYAS BIN HASAN

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 17, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 16, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jul 16, 2024