LEMBAGA PENDIDIKAN AL QUR'AN AL HUDA

Dimulakan pada Feb 15, 2023

SEDEKAH PAKAIAN BARU MUSLIM MUSLIMAH UNTUK PELAJAR TAHFIZ YATIM DAN ASNAF

RM1,203

Telah terkumpul

81 Penyumbang

Kongsi:

Tentang Kempen

JOM BERIKAN PAKAIAN BARU MUSLIM MUSLIMAH UNTUK PELAJAR TAHFIZ QURAN LPQ AL HUDA, INSHAALLAH SELAGI PAKAIAN INI DIPAKAI OLEH PELAJAR TAHFIZ, KITA SENTIASA DALAM PEMELIHARAAN ALLAH SAW.


Rasulullah Shalallahu Alaihi wa Sallam telah bersabda, "Sekali-kali tidak akan seorang muslim memberikan pakaian kepada muslim yang lain melainkan dia dalam pemeliharaan Allah SWT, sedang dia masih memakai pakaian itu." (HR. Turmudzi)


Para penderma yang dirahmati Allah SAW, anda dapat melihat bahawa tidak semua pelajar LPQ Al Huda menggunakan pakaian seragam kerana dana kami yang terhad untuk mendapatkan pakaian seragam ini. Uniform ini bertujuan untuk menyamakan pelajar Tahfiz Quran antara satu sama lain kerana bukan semuanya datang dari keluarga yang lengkap dan berada.


Oleh itu, menganggap mereka sebagai anak kandung sendiri, merupakan satu kebahagiaan tersendiri buat mereka. Selain bersekolah, mereka juga mempelajari Al-Quran dan ilmu agama di LPQ Al Huda. Kami sebagai pengurus LPQ Al Huda sentiasa berusaha untuk terus memberikan perhatian khusus kepada pelajar yang datang dari keluarga asnaf dan anak yatim. Bermula dari pemberian biasiswa pelajar sehinggalah kepada modal perniagaan untuk keluarga pelajar. Ini bertujuan untuk meningkatkan taraf hidup keluarga pelajar supaya lebih baik.Selain itu, LPQ Al Huda berusaha untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik dan kemudahan yang terbaik untuk pelajar. Cuma pada masa ini LPQ Al Huda tidak dapat menyediakan kemudahan bilik belajar yang lebih sempurna. Namun begitu, kami tetap akan berusaha untuk melakukan ini agar pelajar Tahfiz Quran ini kekal selesa dan meningkatkan semangat mereka dalam mempelajari dan menghafaz Al-Quran. Semoga mereka semua dapat menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat mengikut profesion masing-masing kelak dan berguna untuk nusa, bangsa, agama dan keluarga.Dikesempatan ini, kami pihak pengurusan LPQ Al Huda bercadang untuk mengagihkan bantuan berupa pakaian seragam sekolah baru kepada pelajar LPQ Al Huda Tahfiz Quran. Ini perlu kita anjurkan kerana di LPQ Al Huda kedua-dua cawangan I dan II semuanya ada program pakaian seragam percuma untuk semua pelajar Tahfiz Quran.Pada awal-awal kami menubuhkan LPQ Al Huda, kami pernah menyediakan sekolah pada harga asal dengan bayaran ansuran. Namun sehingga kini pakaian seragam yang kami sediakan masih belum dibayar sepenuhnya selama beberapa tahun. Kita sedar LPQ Al Huda mendominasi pelajar Tahfiz Quran miskin dan ada juga anak yatim. Dari sini, rasanya mustahil untuk memaksa pelajar tahfiz ini membayar apatah lagi mereka mahu belajar agama di LPQ Al Huda. Atas dasar ini, kami memutuskan untuk membuat pakaian seragam secara percuma untuk pelajar Tahfiz Quran LPQ Al Huda yang akan digunakan ketika mengaji dan belajar agama.Itu sahaja yang dapat kami sampaikan, semoga anda semua sudi membantu kami membeli pakaian seragam baru untuk pelajar Tahfiz Quran Al Huda. Kami mendoakan agar anda semua dikurniakan rezeki yang luas dan diberkati serta diberikan kesihatan yang baik serta dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah.


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 18, 2024

ROMY AZHAR BIN ABDUL RAHIM

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 17, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 13, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

Jan 06, 2024

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM100.00

Dec 31, 2023

Kempen Sumbangan Tamat