SEKOLAH RENDAH ISLAM AMAN KOTA BHARU

Dimulakan pada Nov 02, 2022

PEMBANGUNAN SEKOLAH RENDAH ISLAM

RM4,415 / 11.04 %

Telah terkumpul daripada sasaran sumbangan RM40,000

262 Penyumbang

Kempen Berakhir!

Kongsi:

Tentang Kempen

Kami menyeru Tuan/Puan untuk bersama-sama mengambil peluang bagi menyumbang kepada pembangunan Sekolah Rendah Islam Aman Kota Bharu.


Sekolah Rendah Islam Aman Kota Bharu (SRI Aman KB) telah ditubuhkan pada tahun 1991 dengan aspirasi melahirkan generasi pewaris dan menyiapkan bakal pemimpin generasi Muslim akan datang. Sistem Pendidikan di SRI Aman Kota Bharu menekankan pendidikan agama yang bersifat holistik dalam membentuk jati diri pelajar bagi menghadapi cabaran hidup semasa.
Pendidikan hanyalah sekadar idea dan ianya tidak akan berjaya jika tidak ada orang yang berperanan besar dalam usaha pembangunan sistem ini. Anggota masyarakat yang berilmu dan berakhlak mulia terhasil daripada proses pendidikan yang baik. SRI Aman KB berusaha menjadi sebahagian yang komited mengambil peranan tersebut.


Ikuti perkongsian dari alumni SRI Aman Kota BharuSRI Aman Kota Bharu menawarkan satu kurikulum yang sangat komprehensif dalam melahirkan pelajar-pelajar yang bukan sahaja cemerlang dari akademik tetapi cemerlang juga dari sudut sahsiah dan juga menitikberatkan ajaran agama. Kami masih memerlukan dana untuk meneruskan pembangunan sekolah ini. Justeru, kami sangat mengalu-alukan orang ramai untuk menyumbang bagi menyiapkan pembangunan sekolah.
ورجلٌ تصدَّق بصدقةٍ فأخفاها حتى لا تعلمَ شمالُه ما تنفقُ يمينُه


Yang bermaksud: “Seorang yang bersedekah dengan tangan kanannya, ia menyembunyikan amalnya itu sehingga tangan kirinya tidak mengetahui apa yang disedekahkan oleh tangan kanannya.”

(Riwayat al-Bukhari)


Jom #BuatBaik!

Anda berasa kempen ini mencurigakan?
Laporkan kepada kami

Terbaru Perkembangan

Tiada perkembangan

Doa-Doa #Penyumbang

Terbaru Rujukan

Tiada rujukan

Senarai Sumbangan

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 30, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 29, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 29, 2023

Hamba Allah

Menyumbang sebanyak RM10.00

May 28, 2023

Kempen Sumbangan Tamat