PERTUBUHAN MIHRAB

Aktif sejak Aug 26, 2021

Tentang Penganjur

Pertubuhan Mihrab telah ditubuhkan pada Mei 2021 merupakan pertubuhan yang memperjuangkan kebajikan, perubatan, pendidikan serta ekonomi masyarakat setempat, penubuhan pertubuhan ini juga diharapkan sedikit sebanyak dapat membantu meringankan segala kekangan yang dihadapi oleh masyarakat tanpa mengira latar belakang kaum dan agama. Atas faktor tersebut, Mihrab dipilih sebagai nama kepada pertubuhan.

 

Mihrab melambangkan satu sudut khas di mana semua masyarakat boleh duduk sebumbung di bawah satu komuniti tanpa mengira bangsa dan agama dalam suasana yang harmoni dan bahagia. Mihrab juga melambangkan satu arah di mana matlamat yayasan dikongsi bersama dengan masyarakat untuk dipikul bersama-sama. Kesatuan inilah menjadi tanggungjawab dan amanah yang perlu dibawa oleh Pertubuhan Mihrab.


Jadi, tidak disangkal lagi bahawasanya Pertubuhan Mihrab ini menjadi simbolik kepada tanggungjawab yang perlu dipikul bersama-sama oleh masyarakat bagi menjamin kesejahteraan serta keamanan negara terutamanya.

21G-JALAN MELATI UTAMA 4, MELATI UTAMA, SETAPAK, 53100 KUALA LUMPUR. , 53100, SETAPAK, Wilayah persekutuan kuala lumpur, Malaysia
mihrabhq@gmail.com
1119632876
1119632876