MAAHAD INTEGRASI TAHFIZ AL FATHI

Aktif sejak Dec 08, 2021

Tentang Penganjur

Maahad Integrasi Tahfiz Al Fathi telah ditubuhkan Pada Tahun 2018.Asalnya Mittaf adalah kesinambungan dari Pusat Tuisyen Mercu Safi yang dimana telah diadakan kelas mengaji Iqra Dan Hafazan yg menerima Pelajar dari 3 hingga 17 Tahun.

Pada Tahun tersebut Pusat ini menerima 40 org Pelajar dari pelbagai umur dengan Yuran Sebanyak RM 30 sebulan


Berjaya sokongan ibubapa, Pada Tahun 2019 Pusat ini telah diluluskan lesen mengaji Dan Hafazan dari Jabatan terlibat Dan di Naiktaraf sebagai Sekolah Tahfiz dengan nama Maahad Integrasi Tahfiz Al Fathi.Sekolah ini telah mendapat meluluskan dari JAKIM, PPID , Bomba Dan Jabatan Kesihatan.


Pada Tahun 2020, MITTAF telah menerima Pelajar seramai 30 org yg dimana pembelajaran yang ditekankan adalah Tahfiz Al Quran dan Akademik.Ketika ini MITTAF telah menyewa 1 Kedai satu pintu Dan semua rumah utk asrama Pelajar lelaki.

Pada Tahun 2021, MITTAF telah menghadapi masalah peningkatan kos Sewa Dan masalah Utama adalah ruangan yg sempit Dan tidak selesa utk Pelajar belajar di dalam kelas memandangkan jumlah Pelajar yg meningkat.


Pada Tahun 2021, dengan rezeki yang Allah kurniakan, MITTAF telah menerima sebuah tanah dari wakaf ibubapa mittaf di Kampung Bindu Batu Pahat Johor.


Buat Masa ini , MITTAF dalam usaha Untuk mengumpul Dana utk menaikkan kelas pembelajaran Dan pejabat Sekolah.Oleh yang demikian, MITTAF menyeru Pada budiman marilah sama2 membantu MITTAF dalam merealisasikan usaha utk memastikan Pelajar dapat belajar dengan selesa.


No 24B kampung parit Mohamad Kampung Bindu Batu Pahat
cgsalinamittaf21@gmail.com
+60182942085
0182942085